La temperatura camerei amoniacul (NH3) este un gaz toxic incolor. Este foarte solubil în apă și se transformă din ce în ce mai mult în ioni de amoniu (NH4+) deoarece pH-ul scade la o valoare mai mică de 9,25, pKa de amoniac/amoniu. Pentru a determina raportul este necesar să se cunoască pH-ul apei și apoi să se utilizeze ecuația Henderson-Hasselbach.
În natură, nivelul de amoniu din apă variază. De obicei, în apele subterane amoniul provine din degradarea bacteriană a plantelor și animalelor. În apele de suprafață, acesta poate fi un indicativ al poluării cauzate de depozite de deșeuri sau cauze naturale. În acvacultură amoniacul/amoniul este monitorizat împreună cu pH-ul datorită toxicității amoniacului pentru pești. Pe măsură ce pH-ul crește peste valoarea de 8,25, amoniul este transformat în amoniac gazos, care este mai toxic decât amoniul.
Una dintre principalele utilizări ale amoniacului este producerea de acid azotic (HNO3). Amoniul este utilizat în multe aplicații, de exemplu ca bază pentru îngrășăminte, detergenți, albire în industria hârtiei și în vopselele de păr. De asemenea, este important să se măsoare nivelurile de amoniu atunci când se dezinfectează cu clor deoarece clorul liber reacționează cu amoniu și compușii organici pentru a forma compuși de clor. Acest lucru are ca rezultat reducerea capacităților de dezinfectare în comparație cu clorul liber.
Produsele de pe această pagină sunt destinate măsurării activității ionilor de amoniu numai pe teren. Activitatea ionilor de amoniu este măsurată prin membrană lichidă a electrodului ISE fără ISA. Electrozii ISE de amoniu nu măsoară amoniacul, deci la valori ale pH-uri aflate la 1 pH de pKA (> pH 8,25) va fi prezent amoniac care nu este măsurat. Produsele găsite pe pagina parametrului amoniac măsoară ambele specii ca amoniac. Fotocolorimetrele portabile și de laborator pot afișa, de asemenea, rezultate ca azot amoniacal sau amoniu. Metodele disponibile includ măsurători ISE atât colorimetrice, cât și de laborator.
Afiseaza: 1-15 din 15 produse
Filtre