Titrare

Titrarea este utilizată în chimia analitică pentru a determina cantitatea sau concentrația unei substanțe, cunoscută sub numele de analit. Titrarea este o măsurare cantitativă a unui analit în soluție prin reacția sa completă cu un reactiv. Într-o titrare, un reactiv (titrantul) este adăugat încet la o soluție care conține specia măsurată (analitul). Pe măsură ce se adaugă, apare o reacție chimică între titrant și analit. Punctul în care reacția este completă și o cantitate echivalentă de titrant și analit sunt prezente (un echivalent stoichiometric) se numește punctul de echivalență.


Acest lucru poate fi determinat de un indicator chimic care este prezent și în soluție sau de o modificare fizică măsurabilă a soluției, cum ar fi pH-ul, potențialul electrodului sau absorbția luminii (culoare). În practică, o schimbare bruscă a acestei proprietăți fizice semnalează sfârșitul titrării, numit punctul final. Scopul titrării este de a determina cantitatea sau concentrația unui analit cu o concentrație și un volum cunoscut de titrant.


Titrarea automată se face cu instrumente care dozează titrantul cu precizie, se oprește la punctul final și calculează automat concentrația analitului. Sistemele de titrare includ atât titratoare potențiometrice, cât și titratoare Karl Fischer. Sistemele potențiometrice includ minititratoare specifice aplicației pentru analiza de bază și titratoare avansate care pot accepta electrozi de pH, ORP, ISE și sonde fotocolorimetrice. Sistemele avansate de titrare oferă posibilitatea de a vă conecta la un auto sampler pentru testare cu randament ridicat. Pentru analiza conținutului de apă, Hanna oferă titratoare Karl Fischer, incluzând atât versiunile volumetrice, cât și cele coulometrice.

Afiseaza: 1-24 din 34 produse

 Filtre

Suport clienti Luni - Vineri 08:00 - 16:30

0264 599 459 info@hannainst.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!