Dioxidul de Sulf




Dioxidul de sulf (SO2) este un compus chimic utilizat la conservarea alimentelor și la vinificație.


În procesul de vinificație, oenologul adaugă dioxid de sulf (SO2) vinului pentru a inhiba creșterea bacteriilor și a drojdiei sălbatice, deși acest lucru este de obicei luat în considerare numai dacă fermentația malolactică nu este intenționată. Mai târziu, în procesul de fermentare, (SO2) este adăugat vinului ca antioxidant și pentru proprietățile sale antimicrobiene. Ca antioxidant (SO2) ajută la păstrarea culorii, aromelor și stabilității vinului. Ca și un antimicrobian, (SO2) interferează cu căile metabolice ale drojdiei și bacteriilor.


Când (SO2) este adăugat la vinului, o porțiune din acesta se leagă imediat în timp ce o porțiune de (SO2) rămâne nelegată. Porțiunea care nu este legată se mai numește (SO2) liber și este responsabilă pentru protejarea vinului. SO2 liber împreună cu cel legat compun așa numitul (SO2) total.


Hanna oferă sisteme automate pentru titrarea potențiometrică a dioxidului de sulf. Aceste sisteme includ o versiune de minititrator specific pentru vinificație care simplifică măsurarea pentru vinificatori. Titratoarele sunt disponibili pentru a fi programate cu mai multe metode, inclusiv metode specifice pentru vin, care poate măsura, de asemenea, aciditatea, zaharurile reducătoare și YAN.




Afiseaza: 1-24 din 52 produse

 Filtre

Suport clienti Luni - Vineri 08:00 - 16:30

0264 599 459 info@hannainst.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!