Instrumentul HI99151 este run pH-metru rezistent, impermeabil, portabil, special conceput pentru analiza berii. Calibrarea automată poate fi efectuată în 1 sau 2 puncte cu 2 seturi de soluții tampon.Toate calibrările și citirile de măsurare sunt compensate automat cu variațiile de temperatură.
HI99151 folosește electrodul de pH FC214D cu corp din titan ce este prevăzut cu numeroase funcții care îmbunătățesc testarea pH-ului în analiza berii. Ecranul afișează simultan pH-ul și temperatura împreună cu indicatorii pentru stabilitate, procentul bateriei și instrucțiuni de calibrare.
În procesul de fabricare a berii, enzimele necesare pentru a transforma amidonul în zahăr sunt sensibile la pH, cu un pH optim între 5,2 și 5,6. Sunt utilizați diferiți compuși pentru reglarea pH-ului, incluzând acid fosforic, acid lactic și gips.
Calitatea și formarea spărturilor sunt, de asemenea, afectate de pH. Coagularea proteinelor are loc în timpul fierberii mustului, unde pH-ul optim este de aproximativ 4,9, chiar dacă pH-ul de fierbere obișnuit este de 5,2. Un pH care este prea mare nu numai că va inhiba coagularea, dar va spori și rumenirea datorită interacțiunii dintre aminoacizi și zaharuri reducătoare.
Utilizarea hameiului în timpul fierberii este, de asemenea, afectată de pH. Pe măsură ce pH-ul crește, solubilitatea rășinilor de hamei crește. Din păcate, pentru iubitorii de hamei, un pH ridicat crește, de asemenea, și eliberarea de tanine ceea ce duce la un gust mai dur. Valoarea mai mare a pH-ului favorizează și activitatea microbiană ridicată.
Ca un catalizator viu, drojdia menține pH-ul în jurul valorii de 6,5 în celulele sale; cu toate acestea, tendința este de a locui într-un mediu mai acid. În timpul etapei de fermentare, pH-ul ar trebui să fie mai mic pentru a se echilibra cu cel al drojdiei și, de asemenea, pentru a asigura stabilitatea microbiană și aroma consistentă a berei; intervalul optim de pH în timpul fermentației este cuprins între 4,1 și 4,3.
HI99151 folosește electrodul de pH FC214D cu amplificare și corp din titan. Acest electrod special oferă numeroase funcții care îmbunătățesc testarea pH-ului în bere. Senzorul pentru temperatură integrat permite compensarea cu variațiile de temperatură a măsurătorilor de pH fără a avea nevoie de o sondă separată pentru temperatură. Vârful sferic al sondei are o suprafață largă pentru măsurarea în soluții apoase.
Un electrod tipic de pH are o joncțiune din material. Acest material de țesătură poate fi ușor îmbibat de mostre, cum ar fi crema, care are un conținut ridicat de substanțe solide sau must, care este vâscos. Cu joncțiunea din pânză FC214D este posibil să eliminați orice obstrucție prin extragerea a 1/8 din joncțiunea de la electrod. Aceasta expune o porțiune nouă, reînnoită.
Construcția din titan conferă o structură rezistentă și permite transferul de căldură către senzorul intern de temperatură pentru compensarea rapidă cu temperatura.
Atunci când citirile sunt neregulate sau instabile, o mică porțiune (1/8 ") din joncțiunea de pânză extensibilă este extrasă pentru a expune o suprafață proaspătă. .
Eroarea în calibrare și măsurare este eliminată prin compensarea automată cu temperatura furnizată de senzorul de temperatură integrat.
Product Specifications:
Domeniu pH
între pH -2.00 și 16.00
Rezoluție pH
0.01 pH; 0.1 pH
Acuratețe pH
±0.02 pH; ±0.1 pH
Calibrare pH
automată, între 1 și 2 puncte cu 2 seturi de soluții tampon (standard 4.01, 7.01,10.01 și NIST 4.01, 6.86, 9.18)
Compensarea pH-ului cu temperatura
automatic ‐5.0 to 105.0 °C/23.0 to 221.0 °F
Validarea calibrării electrodului de pH
indicator pentru condiția senzorului
Domeniul mV
±825 mV (pH‐mV)
Rezoluția mV
1 mV (pH‐mV)
Acuratețe mV
±1 mV (pH‐mV)
Domeniu temperatură
între-5.0 și 105.0°C / 23.0 și 221.0°F
Rezoluţie temperatură
0.1°C / 0.1°F
Acurateţe temperatură
±0.5°C (până la 60°C); ±1.0°C (exterior) / ±1°F (până la 140°F); ±2.0°F (exterior)
Temperature Compensation
automată de la -5.0 la 105.0ºC (23 la 221ºF)
Electrod pH
FC214D electrod de pH cu preamplificare și senzor de temperatură încorporat, mufă DIN și cablu 1 m (3.3’) (inclus)
Oprire automată
selectabil
Tipul / Durata de funcționare a bateriei
1.5V (3) AAA / aproximativ 1200 ore de utilizare continuă; închidere automată după 8 minute de neutilizare
Protecție IP
IP67
Mediu
între -5 și 50°C (23 și 122°F); UR max 100%
Dimensiune
154 x 63 x 30 mm (6.1 x 2.5 x 1.2”)
Greutate
196 g (6.91 oz.)
informatii pentru comanda
HI99151 este livrat cu sonda pentru pH/temperatură FC214D pH/temperature probe, HI70004 plic cu soluție tampon de pH 4.01 (20 mL), HI70007 plic cu soluție tampon de pH 7.01 (20 mL), HI700661plicuri cu soluție pentru curățarea electrodului (2 x 20 mL), baterii, manual de instrucțiuni și carcasă rezistentă.
HI99151 pH Meter for Beer Analysis Manual
Descarca