HI96801 este un refractometru digital, robust și portabil proiectat pentru industria alimentară pentru a afișa conținutul de glucoză din soluții apoase. HI96801 raportează rezultatele cu o precizie de ± 0,2%.
Refractometrul portabil HI96801 convertește indicele de refracție al unei mostre de alimente la % brix. Această conversie se bazează pe tabelele din Cartea metodelor ICUMSA (Comisia internațională pentru metodele uniforme de analiză a zahărului) care arhiveaza modificările indicelor de refracție cu temperatura pentru o soluție de glucoză. Modelul HI96801 este ideal pentru analiza fructelor, băuturilor energizante, budincilor, laptelui de soia, sucuri, gem, marmeladă, miere, supe, jeleu, tofu și condimente. HI96801 este un instrument ușor de utilizat pentru măsurarea zahărului în probele de alimente atât în secția de producție cât și în laborator.
Pentru a face o soluție de sucroză, urmați procedura de mai jos:
% Brix | Sucroză (g) | Apă (g) | Total (g) |
25 | 25.000 | 75.000 | 100.000 |
HI96801 face măsurători pe baza unui indice de refracție al unui eșantion de probe. Indicele de refracție este o măsurătoare a modului în care se comportă lumina pe măsură ce trece prin probă. În funcție de compoziția probei, lumina va reflecta și reflecta diferit, in funcție de probă. Prin măsurarea acestei activități cu un senzor liniar de imagine, indicele de refracție al probei poate fi evaluat și utilizat pentru a determina proprietățile sale fizice, cum ar fi concentrația și densitatea. În plus față de senzorul de imagine liniar, HI96801 utilizează o lumină LED, o prismă și o lentilă pentru a face posibile măsurătorile.
Variațiile de temperatură vor afecta densitatea unei soluții bazate pe compusul prezent in probă. În refractometria digitală, este necesară utilizarea compensării temperaturii pentru rezultate precise. HI96801 conține un senzor de temperatură încorporat și este programat cu algoritmi de compensare a temperaturii în conformitate cu referințele recunoscute la nivel internațional, care variază în funcție de parametrul măsurat.
Product Specifications:
Domeniu conţinut de zahăr
0 la 85% Brix
Rezoluţie conţinut de zahăr
0.1% Brix
Acurateţe conţinut de zahăr
±0.2% Brix
Domeniu temperatură
0 la 80°C (32 to 176°F)
Rezoluţie temperatură
0.1°C (0.1°F)
Acurateţe temperatură
±0.3 °C (±0.5 °F)
Compensare temperatura
Automat intre 10 si 40°C
Oprire automată
Dupa 3 minute de nefolosire
Tipul / Durata de funcționare a bateriei
9V / aprox. 5000 de citiri
Dimensiune
192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”)
Greutate
420 g (14.8 oz.)
Sursa de lumină a refractometrului
LED galben
Valoarea minimă a probei
100 μL
Celulă probă
inel din otel inoxidabil si prisma din sticla silex
Timp de măsurare
aprox. 1.5 secunde
informatii pentru comanda
HI96801 este livrat cu baterie și manual de instrucțiuni
HI96801 Digital Refractometer for Brix Analysis Manual
Descarca