FC200B este făcut dintr-un corp PVDF, umplut cu gel, o singură joncțiune și conector BNC. Electrodul este construit dintr-un plastic special conceput pentru indutria alimentară, are joncțiunea deschisă și sticla rezistentă la temperaturi scăzute.
Electrodul este ideal pentru măsurători de pH în industria alimentară, inclusiv lactate, aluat, carne și alte alimente semi-solide. Intervalul de temperatură recomandat pentru utilizare este de la 0 to 50°C.
Durata de livrare: 1
Hanna Instruments oferă o gamă variată de electrozi de pH ce sunt concepuți pentru diverse aplicații. Tipul de sticlă folosit pentru detectarea pH-ului, forma vârfului, materialul corpului, tipul de joncțiune, tipul de referință și electrolitul folosit sunt doar câteva aspecte prevăzute în design.
FC200B dispune de următoarele caracteristici: sticlă pentru temperaturi scăzute (LT), vârf conic, corp din plastic PVDF, recomandat pentru folosirea în industria alimentară, joncțiune deschise cu electrolit gel viscolen.
Măsurarea pH-ului la temperaturi foarte ridicate este defavorabilă vârfului sensibil de sticlă și îi scade durata de viață. Un electrod de pH cu sticlă pentru uz general (GP) va avea o rezistență de 100 megaohm la 25° C, în timp ce rezistența sticlei LT este aproximativ 50 megaohmi la 25° C. Pe măsură ce temperatura sticlei scade în probă, valoarea rezistenței sticlei LT se va apropia de cea a sticlei GP. Dacă se folosește sticlă GP, rezistența ar crește peste intervalul optim, rezultând o impedanță crescută care, în cele din urmă, va afecta măsurarea. FC200B este potrivit în folosirea în probe care se alfă la temperaturi de la 0 la 50°C.
Designul vârfului conic permite penetrarea în solide, semisolide și emulsii pentru măsurători directe ale pH-ului în produsele alimentare, inclusiv carne, brânzeturi, iaurt și lapte.
PVDF este un plastic recomandat pentru utilizarea în industria alimentară, fiind rezistent la multe substanțe chimice și solvenți, inclusiv hipocloritului de sodiu. Are rezistență mare la abraziune, rezistență mecanică și rezistență la radiațiile ultraviolete și nucleare. PVDF este, de asemenea, rezistent la dezvoltarea fungilor.
Suspensile solide și proteinele care se găsesc în produsele alimentare vor colmata o referință ceramică convențională. Designul joncțiunii deschise constă în interfața din gel solid (viscolen) între probă și referința internă din Ag/AgCl. Această interfață împiedică pătrunderea argintului în probă, dar, de asemenea, conferă electrodului impermeabilitate la înfundare, rezultând un răspuns rapid și o citire stabilă.
FC200B dispune de o mufă BNC. Acest tip de conector este universal și poate fi folosit cu orice pH-metru cu intrare BNC. Alte tipuri de conectori includ: mufa DIN, tip filet, tip filet T și de 3,5 mm. Aceste tipuri de mufe tind să fie specifici pentru un anume tip de aparat de măsură și nu se pot interschimba.
Product Specifications:
Domeniul de măsurare
pH
Tipul celulei de referință
simplă, Ag/AgCl
Tipul joncțiunii / Rata de flux
deschisă
Tipul electrolitului
viscolene
Materialul corpului
PVDF
Tip / Formă
conic (6 x 10 mm)
Pin de referință
nu
Presiune maximă
0.1 bari
Domeniul temperaturii de operare
0 la 50°C (32 la 122°F)
Lungime Corpului/Lungime totală
75 mm / 111.5 mm
Senzor de temperatură
nu
Diametrul exterior
6 mm
Cablu
coaxial; 1 m (3.3’)
Tip conectare
BNC
Amplificator
nu
Domenii de utilizare
lapte, alimente semisolide si iaurt