HI96811 este un refractometru digital robust, portabil, destinat măsurării zahărului din vin, suc și must. HI96811 raportează conținutul de zahăr ca % Brix și are o precizie ridicată de ± 0,2%. Funcționarea aparatului este simplificată doar cu două butoane: un buton pentru calibrare cu apă distilată sau deionizată, iar celălalt pentru a efectua o măsurare. Toate citirile sunt compensate automat pentru variațiile de temperatură în conformitate cu standardul ICUMSA Methods Book și afișate într-un timp de răspuns de 1,5 secunde. Prisma de sticlă și oțelul inoxidabil sunt ușor de curățat. Doar ștergeți cu o cârpă moale în pregătirea pentru următorul eșantion.
Durata de livrare: 1

Refractometrul digital HI96811 convertește indicele de refracție al unui eșantion de vin, suc sau must la % Brix. Această conversie se bazează pe tabelele din Cartea metodelor ICUMSA (Comisia Internațională pentru Metode Uniforme de Analiză a Zahărului) care arhivează modificările indicelui de refracție cu temperatura pentru o soluție de sucroză. Deoarece majoritatea zahărului din sucul de struguri și mustul este fructoză și glucoză în loc de sucroză, citirea este uneori menționată ca "Brix aparent". Strugurii tipici la recoltare vor fi între 19-24 %Brix sau grade Brix (°Bx). HI96811 este un instrument ușor de utilizat pentru vinificatori pentru măsurarea zahărului în struguri sau must, în secția de producție sau în laborator.
Pentru a face o soluție de sucroză, urmați procedura de mai jos:
| % Brix | Sucroză (g) | Apă (g) | Total (g) | 
| 25 | 25.000 | 75.000 | 100.000 | 

HI96811 face măsurători pe baza unui indice de refracție al unui eșantion de probe. Indicele de refracție este o măsurătoare a modului în care se comportă lumina pe măsură ce trece prin probă. În funcție de compoziția probei, lumina va reflecta și reflecta diferit, in funcție de probă. Prin măsurarea acestei activități cu un senzor liniar de imagine, indicele de refracție al probei poate fi evaluat și utilizat pentru a determina proprietățile sale fizice, cum ar fi concentrația și densitatea. În plus față de senzorul de imagine liniar, HI96811 utilizează o lumină LED, o prismă și o lentilă pentru a face posibile măsurătorile.
Variațiile de temperatură vor afecta densitatea unei soluții bazate pe compusul prezent in probă. În refractometria digitală, este necesară utilizarea compensării temperaturii pentru rezultate precise. HI96811 conține un senzor de temperatură încorporat și este programat cu algoritmi de compensare a temperaturii în conformitate cu referințele recunoscute la nivel internațional, care variază în funcție de parametrul măsurat.
				Product Specifications: 
				
				
										
						
															
	
		
													
						
					
					
				
			
			 
		Domeniu conţinut de zahăr 
			0 to 50% Brix 
		
			 
		Rezoluţie conţinut de zahăr 
			0.1% Brix 
		
			 
		Acurateţe conţinut de zahăr 
			±0.2% Brix 
		
			 
		Domeniu temperatură 
			0 to 80°C (32 to 176°F) 
		
			 
		Rezoluţie temperatură 
			0.1°C (0.1°F) 
		
			 
		Acurateţe temperatură 
			±0.3 °C (±0.5 °F) 
		
			 
		Temperature Compensation 
			automatic between 10 and 40°C (50 to 104°F) 
		
			 
		Oprire automată 
			after three minutes of inactivity 
		
			 
		Tipul / Durata de funcționare a bateriei 
			9V / approximately 5000 readings 
		
			 
		Dimensiune 
			192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”) 
		
			 
		Greutate 
			420 g (14.8 oz.) 
		
			 
		Sursa de lumină a refractometrului 
			yellow LED 
		
			 
		Valoarea minimă a probei 
			100 μL (to cover prism totally) 
		
			 
		Celulă probă 
			stainless steel ring and flint glass prism 
		
			 
		Timp de măsurare 
			approximately 1.5 seconds 
		
			 
		informatii pentru comanda 
			HI96811 is supplied with battery and instruction manual 
		
			 
	
Notes 
			Enclosure Rating 
		
Digital Refractometers
Descarca