HI96816 este un refractometru digital robust, portabil, proiectat pentru măsurarea potențială a alcoolului (% V / V) de vin, suc și must în conformitate cu Regulamentul Comunității Economice Europene nr. 2676/90. HI96816 este simplu de operat, are doar două butoane și are o precizie ridicată de 0,2% alcool potențial V / V. Toate citirile sunt compensate automat pentru variațiile de temperatură în conformitate cu standardul ICUMSA Methods Book și afișate într-un timp de răspuns de 1,5 secunde. Prisma de sticlă cu sticlă sigilate și oțelul din oțel inoxidabil sunt ușor de curățat. Doar ștergeți cu o cârpă moale în pregătirea pentru următorul eșantion.
Durata de livrare: 1

Refractometrul digital pentru vinuri HI96816 are o curbă potențială de alcool pe baza tabelelor din Regulamentul (CE) nr. 2676/90 al Comisiei din 17 septembrie 1990 de stabilire a metodelor comunitare de analiză a vinului și a Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV) . Curba potențială a alcoolului se bazează pe următoarea ecuație:
Alcool potențial% V V = g/L de zahăr / 16,83
Precizia HI96816 poate fi confirmată prin pregătirea unei soluții standard % Brix. După calibrare, o soluție de 25% Brix este plasată în godeu, iar tasta READ este apăsată continuu până când valoarea% Brix este afișată pe ecranul LCD principal. HI96816 conține un senzor de temperatură încorporat și este programat cu algoritmi de compensare a temperaturii, în conformitate cu Standardul ICUMSA.
Pentru a face o soluție de sucroză, urmați procedura de mai jos:
| Sucrozăg) | Apă (g) | Total (g) | 25.000 | 75.000 | 100.000 | 

HI96816 face măsurători pe baza unui indice de refracție al unui eșantion de probe. Indicele de refracție este o măsurătoare a modului în care se comportă lumina pe măsură ce trece prin probă. În funcție de compoziția probei, lumina va reflecta și reflecta diferit, in funcție de probă. Prin măsurarea acestei activități cu un senzor liniar de imagine, indicele de refracție al probei poate fi evaluat și utilizat pentru a determina proprietățile sale fizice, cum ar fi concentrația și densitatea. În plus față de senzorul de imagine liniar, HI96818 utilizează o lumină LED, o prismă și o lentilă pentru a face posibile măsurătorile.
Variațiile temperaturii vor afecta precizia citirilor refractometrice, astfel încât utilizarea compensării temperaturii este foarte recomandată pentru rezultate fiabile. HI96816 conține un senzor de temperatură încorporat și este programat cu algoritmi de compensare a temperaturii în conformitate cu Regulamentul Comunității Economice Europene nr. 2676/90 din 17 septembrie 1990 privind determinarea metodelor comunitare de analiză a vinului și organizarea internațională a viței de vie și a vinului (OIV ).
				Product Specifications: 
				
				
										
						
															
	
		
													
						
					
					
				
			
			 
		Domeniu conţinut de zahăr 
			4.9 to 56.8 % V/V Potential Alcohol; 10 to 75% Brix* 
		
			 
		Rezoluţie conţinut de zahăr 
			0.1 % V/V Potential Alcohol 
		
			 
		Acurateţe conţinut de zahăr 
			±0.2 % V/V Potential Alcohol 
		
			 
		Domeniu temperatură 
			0 to 80°C (32 to 176°F) 
		
			 
		Rezoluţie temperatură 
			0.1°C (0.1°F) 
		
			 
		Acurateţe temperatură 
			±0.3 °C (±0.5 °F) 
		
			 
		Temperature Compensation 
			automatic between 10 and 40°C (50 to 104°F) 
		
			 
		Oprire automată 
			after three minutes of inactivity 
		
			 
		Tipul / Durata de funcționare a bateriei 
			9V / approximately 5000 readings 
		
			 
		Dimensiune 
			192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”) 
		
			 
		Greutate 
			420 g (14.8 oz.) 
		
			 
		Sursa de lumină a refractometrului 
			yellow LED 
		
			 
		Valoarea minimă a probei 
			100 μL (to cover prism totally) 
		
			 
		Celulă probă 
			stainless steel ring and flint glass prism 
		
			 
		Timp de măsurare 
			approximately 1.5 seconds 
		
			 
		informatii pentru comanda 
			HI96816 is supplied with battery and instruction manual 
		
		 
		
		 
		
			 
		Notes 
			Enclosure Rating 
		
		 
		
		 
		
		 
		
		 
	
HI96816 Digital Refractometer for Potential Alcohol Analysis in Wine (high range) Manual
Descarca