Electrodul FC2100 dispune de un microcip încorporat care stochează tipul de senzor, numărul de serie și informațiile de calibrare. De asemenea, este prevăzut cu un joncțiune deschisă cu electrolit cu gel de viscolene, cu un bec sensibil din sticlă cu temperatură scăzută și cu o formă de vârf conic.
Această considerație de proiectare este ideală pentru măsurarea pH-ului în eșantioane precum lapte, iaurt, brânză și alte produse din industria laptelui. Intervalul de temperatură recomandat este de la 0 la 60°C.
Microcipul încorporat stochează tipul de senzor, numărul de serie și informațiile de calibrare, inclusiv data, ora, offsetul, panta, starea sondei și tampoanele utilizate. Această informație este preluată automat de către edge® odată ce electrodul este conectat. Capacitatea de a transfera informații permite schimbarea sondei fără a fi necesară recalibrarea. Toate măsurătorile de pH sunt efectuate în interiorul electrodului și transferate digital pe aparat. Acest lucru depășește orice problemă de zgomot asociată sistemului tradițional de măsurare analogică cu impedanță ridicată. Zgomotele electrice pot fi generate de la un senzor de temperatură încorporat și în timp ce lucrează într-un mediu umed.
Designul vârfului conic permite penetrarea în solide, semisolide și emulsii pentru măsurători directe ale pH-ului în produsele alimentare, inclusiv carne, brânzeturi, iaurt și lapte.
Suspensile solide și proteinele care se găsesc în produsele alimentare vor colmata o referință ceramică convențională. Designul joncțiunii deschise constă în interfața din gel solid (viscolen) între probă și referința internă din Ag/AgCl. Această interfață împiedică pătrunderea argintului în probă, dar, de asemenea, conferă electrodului impermeabilitate la înfundare, rezultând un răspuns rapid și o citire stabilă.
Corpul electrodului de sticlă este potrivit pentru o gamă largă de aplicații datorită rezistenței sale chimice. Electrodul de sticlă este compatibil cu mulți solvenți neapoși și alte substanțe chimice agresive. Sticla este, de asemenea, rezistentă la multe forme de radiații, cum ar fi radiațiile ultraviolete.
Product Specifications:
Domeniul de măsurare pH Tipul celulei de referință doublă, Ag/AgCl Tipul joncțiunii / Rata de flux deschisă Tipul electrolitului viscolene Materialul corpului sticlă Tip / Formă conic (12 x 12 mm) Pin de referință nu Presiune maximă 0.1 bari Domeniul temperaturii de operare 0 la 60°C (32 la 140°F) Lungime Corpului/Lungime totală 120 mm / 163.5 mm Senzor de temperatură da Cablu coaxial; 1 m (3.3’) Tip conectare 3.5 mm Amplificator nu Domenii de utilizare industria lactată Notes Compatibil cu