Durata de livrare: 1
Există multe provocări în măsurarea pH-ului produselor alimentare. Acest lucru este valabil mai ales pentru produsele alimentare care au un conținut ridicat de solide care poate bloca joncțiunea exterioară a celulei de referință. Fiecare electrod pH din sticlă are un electrod de referință ca parte a circuitului de măsurare. Celula de referință are o joncțiune, cunoscută și ca o punte de sare, care izolează partea interioară a celulei de proba măsurată. Această intersecție trebuie să fie liberă pentru a asigura continuitatea cu eșantionul.
Electrozii standard cu pH vor folosi o frită ceramică poroasă pentru o joncțiune. Atunci când joncțiunea este înfundată cu substanțe solide, continuitatea cu eșantionul este întreruptă și duce la lecturi lentă și neregulată. Pentru a depăși acest lucru, mulți dintre electrozii pH-ului Hanna Foodcare utilizează un design de joncțiune deschis în care nu există o barieră ceramică, ci un gel expus cunoscut sub numele de Viscolene. Proiectul de joncțiune deschisă este rezistent la înfundare, dar este totuși posibil să se forțeze solide în celula de referință deoarece forța este exercitată asupra sondei pentru a penetra probe solide / semisolide.
FC2053 este o avansare tehnică a designului joncțiunii deschise. FC2053 are un manșon unic detașabil care este utilizat ca parte a designului joncțiunii deschise. Când citirile devin lente sau neregulate, manșonul se îndepărtează pur și se curăță atât manșonul, cât și geamul. După curățare se adaugă câteva picături de gel de umplere electrolit HI9071 și manșonul se așează înapoi pe sondă. Având o sondă curată cu un electrolit de referință proaspăt, veți îmbunătăți performanța, permițând o durată de viață extinsă și costuri reduse asociate înlocuirilor frecvente.
CARACTERISTICI - FC2053 Electrod pH/temperatură pentru produse alimentare
Mâner detașabil pentru curățarea referinței exterioare - O problemă comună atunci când se testează produsele alimentare este înfundarea joncțiunii de referință. Când se întâmplă acest lucru, circuitul electric de la sonda indicatoare către celula de referință este întrerupt, ducând la citiri lent și neregulat. FC2053 permite curățarea zonei de referință exterioare a oricăror solide / semisolide care se prinde în timpul măsurării.
Electroliti gel înlocuibil - FC2053 este livrat cu gel electrolitic HI9071 pentru a înlocui gelul care este îndepărtat ca parte a procesului de dezasamblare și curățare.
Corp din PVDF - Corpul PVDF este un plastic de calitate alimentară care oferă durabilitate. PVDF din material plastic este rezistent la clorul (înălbitorul), care este o substanță chimică comună utilizată pentru dezinfecți.
Vârf conic de sticlă - Designul vârfului conic permite penetrarea în solide, semi-solide și emulsii pentru măsurarea directă a pH-ului într-o varietate de produse alimentare.
Sticlă pentru temperatură joasă - Electrodul de pH FC2053 utilizează sticlă cu temperatură scăzută (LT) pentru becul de detectare. Vârful de sticlă LT este o formulare specială de sticlă cu o rezistență mai mică în comparație cu sticla de uz general (GP). Acest design este benefic deoarece multe produse alimentare sunt păstrate la temperaturi mai scăzute. Pe măsură ce temperatura sticlei de detectare scade, rezistența sticlei LT se va apropia de rezistența ideală a sticlei GP la temperaturile ambientale.
Senzor de temperatură încorporat – Electrodul de pH FC2053 dispune de un senzor de temperatură încorporat, care se află în vârful electrodului de indicare a pH-ului. Un senzor de temperatură cu termistor asigură o citire a temperaturii ridicate. Citirea temperaturii este necesară pentru a compensa variațiile de temperatură care afectează răspunsul electrodului. Senzorul de temperatură a termistorului este amplasat în vârful becului de pH pentru o măsurare rapidă și precisă a temperaturii care influențează un potențial de membrană conform ecuației Nernst.
Product Specifications:
Descriere Corp PVDF, vârful conic, pH / temperatură, electrod cu joncţiune detaşabilă Tipul celulei de referință dublă Tipul joncțiunii / Rata de flux deschisă Tipul electrolitului gel,reumplere Electrolit de reumplere gel Materialul corpului PVDF Tipul sticlei temperatură joasă Tip / Formă conic Domeniul optim de pH 0 la 12 Domeniul temperaturii de operare 0 la 50°C (32 la 122°F) Senzor de temperatură încorporat Tip conectare conectare rapidă DIN Amplificator încorporat Domenii de utilizare produse alimentare solide şi semisolide