FC2133 este un electrod de pH amplificat cu joncțiune dublă care are un senzor de temperatură încorporat și se conectează la pH-metru printr-un conector DIN de conectare rapidă. Acest tip de concetor poate fi utilizat doar cu aparatele pentru care a fost conceput, cum ar fi HI98190.
Electrodul FC2133 este fabricat dintr-un corp de plastic PVDF, cu joncțiune deschisă, cu electrolit de tip gel de viscolene, cu sticlă rezistentă la temperaturi scăzute și cu o formă de vârf conic. Electrodul este ideal pentru a măsura pH-ul în produse lactate, emulsii, creme sau alte probe semi-solide. Intervalul de temperatură recomandat este de la 0 la 50°C.
Durata de livrare: 1
Hanna Instruments oferă o gamă variată de electrozi de pH ce sunt concepuți pentru diverse aplicații. Tipul de sticlă folosit pentru detectarea pH-ului, forma vârfului, materialul corpului, tipul de joncțiune, tipul de referință și electrolitul folosit sunt doar câteva aspecte prevăzute în design.
FC2133 este un electrod de pH cu joncțiune dublă, care folosește sticlă pentru temperatură scăzută (LT), bulb conic, corp de sticlă și joncțiune deschisă cu electrolit gel.
Măsurarea pH-ului la temperaturi foarte ridicate este defavorabilă vârfului sensibil de sticlă și îi scade durata de viață. Un electrod de pH cu sticlă pentru uz general (GP) va avea o rezistență de 100 megaohm la 25° C, în timp ce rezistența sticlei LT este aproximativ 50 megaohmi la 25° C. Pe măsură ce temperatura sticlei scade în probă, valoarea rezistenței sticlei LT se va apropia de cea a sticlei GP. Dacă se folosește sticlă GP, rezistența ar crește peste intervalul optim, rezultând o impedanță crescută care, în cele din urmă, va afecta măsurarea. FC2133 este potrivit în folosirea în probe care se alfă la temperaturi de la 0 la 50°C
Designul vârfului conic permite penetrarea în solide, semisolide și emulsii pentru măsurători directe ale pH-ului în produsele alimentare, inclusiv carne, brânzeturi, iaurt și lapte.
Corpul de sticlă este ideal pentru utilizarea în laborator. Sticla este rezistentă la multe substanțe chimice dure și este ușor de curățat. Corpul de sticlă permite de asemenea un transfer rapid de căldură către electrolitul intern de referință. MV generat de celula de referință este dependentă de temperatură. Cu cât echilibrul este mai rapid, cu atât este mai stabil potențialul de referință
Suspensile solide și proteinele care se găsesc în produsele alimentare vor colmata o referință ceramică convențională. Designul joncțiunii deschise constă în interfața din gel solid (viscolen) între probă și referința internă din Ag/AgCl. Această interfață împiedică pătrunderea argintului în probă, dar, de asemenea, conferă electrodului impermeabilitate la înfundare, rezultând un răspuns rapid și o citire stabilă.
FC2133 dispune de o mufă DIN Quick Connect care face ca atașarea și scoaterea sondei să fie simplă și rapidă. Acest tip de conector este specific fiecărui tip de aparat de măsură. A se vedea tabelul de specificații pentru dispozitive compatibile.
Product Specifications:
Sondă de temperatură încorporat Tipul celulei de referință dublă, Ag/AgCl Tipul joncțiunii / Rata de flux deschisă Tipul electrolitului viscolene Materialul corpului sticlă Tipul sticlei temperatură scăzută Tip / Formă conic (12 x 12 mm) Pin de referință nu Presiune maximă 0.1 bari Domeniul optim de pH pH Domeniul temperaturii de operare 0 la 50°C (32 la 122°F) Lungime Corpului/Lungime totală 120 mm / 160 mm Senzor de temperatură da Diametrul exterior 12 mm Cablu coaxial; 1 m (3.3’) Tip conectare conectare rapidă DIN Amplificator da Domenii de utilizare creme lapte şi iaurt