Fotocolorimetrul HI83746 pentru reducerea zaharurilor în vin combină acuratețea și simplitatea în uz într-un design ergonomic și portabil. Utilizatorul poate determina cu precizie concentrațiile de zaharuri din vin în intervalul de la 0,00 la 50,0 g/L (ppt) folosind reactivii gata preparați HI83746-20.
Fotocolorimetrul HI83746 este pentru determinări ale concentrației de zaharuri în vinuri. Fotocolorimetrele Hanna dispun de un sistem optic avansat; combinația dintre lampa specială tungsten, filtrul de interferență cu bandă îngustă și fotocelula siliconică asigură citiri fotometrice de precizie. Sistemul exclusiv de blocare al celulei asigură inserarea cuvei în aceeași poziție fixă în celula de măsurare pentru a menține consecvența lungimii de undă.
Cronometru integrat - Măsurătoarea este efectuată după ce timpul setat în cronometru s-a scurs. Acest cronometru asigura faptul că toate măsurătorile s-au efectuat la intervale de reacție corespunzătoare, indiferent de utilizator, pentru o consistență mai bună a măsurătorii.
Buton zero - O simplă apăsare a tastei zero de pe fața aparatului va determina culoarea și imperfecțiunile din proba de ulei înainte de adăugarea reactivului.
Închidere automată - Aparatul se închide automat după 15 minute de neutilizare, atunci când aparatul se află în modul de măsurare. Împiedică consumul bateriilor în cazul în care aparatul a rămas accidental pornit.
Indicator de stare pentru baterie - Indică nivelul de baterie disponibil.
Mesaje de eroare - Mesaje afișate pe ecran semnalând probleme precum citiri în-afara domeniului sau lipsa capacului.
Unități de măsură - Unitatea de măsură corespunzătoare este afișată împreună cu citirea.
Zahărul este o componentă esențială în producerea vinului. În timpul fermentării alcoolice, drojdia consumă zaharuri care se găsesc în sucul de struguri sau în must și îl transformă în alcool etilic și dioxid de carbon. În cazul anumitor tipuri de vin, cum ar fi vinurile semi-dulci sau desert, se păstrează o cantitate de zahăr după fermentare. Acest zahăr rezidual poate servi pentru a oferi un caracter dulce amestecului final sau poate juca un rol în stabilitatea microbiană.
Zaharurile primare fermentabile găsite în struguri sunt glucoza și fructoza. Aceste două zaharuri simple sunt, de asemenea, cunoscute ca zaharuri reducătoare deoarece conțin grupe funcționale cu posibilitate de oxidare în anumite condiții. După reacția cu excesul de tartrat cupric alcalin (reactivi Fehling), conținutul de zaharuri reducătoare poate fi determinat colorimetric. Metoda Fehling nu este o determinare exactă, ci un indice al concentrației de zahăr reducător, deoarece reacția depinde de cantitatea și de tipul de zaharuri reducătoare prezente. Atunci când conținutul de zahăr reducător este cunoscut la începutul fermentației, gradul potențial de alcool poate fi estimat prin înmulțirea concentrației de zahăr (în g / l) cu 0,06.
HI83746 folosește metoda Fehling pentru a determina concentrația zaharurilor reducătoare HI83746 utilizează metoda Fehling pentru a determina concentrația de zaharuri reducătoare mai mică de 50,00 g / l (ppt). Când soluțiile Fehling A și Fehling B reacționează cu o probă care conține zaharuri reducătoare, proba va suferi o schimbare de culoare; cu cât concentrația este mai mare, cu atât culoarea este mai adâncă. Schimbarea de culoare asociată este apoi analizată colorimetric în conformitate cu Legea privind Beer-Lambert. Acest principiu afirmă că lumina este absorbită de o culoare complementară, iar radiația emisă depinde de concentrare. Pentru determinarea zaharurilor reducătoare, un filtru de interferență cu bandă îngustă la 610 nm (portocaliu) permite detectarea numai a luminii portocalii de către fotodetectorul cu siliciu și omite orice altă lumină vizibilă emisă de lampa cu tungsten. Odată cu modificarea culorii probei reacționate, absorbția lungimii de undă specifice a luminii crește de asemenea, în timp ce transmisia scade.
Conținut specific de zaharuri în must și vin |
|||
Must |
must dulce |
20 la 25 % |
200 la 250 g/L |
normal |
10 la 20 % |
100 la 200 g/L |
|
în fermentație |
4 la 12.5 % |
40 la 125 g/L |
|
Vin |
dulce |
2.5 la 12.5 % |
25 la 125 g/L |
demidulce |
0.8 la 2.5 % |
8 la 25 g/L |
|
demisec |
0.2 la 0.8 % |
2 la 8 g/L |
|
sec |
0 la 0.2 % |
0 la 2 g/L |
Product Specifications:
Domeniul de determinare a Zaharurilor reducătoare
0.00 la 50.00 g/L (ppt)
Rezoluția determinării Zaharurilor reducătoare
0.25 g/L
Metoda de determinare a Zaharurilor reducătoare
Metoda Fehling
Precision
±0.50 @ 10.00 g/L
Sursa de lumină a fotocolorimetrului
Lampă Tungsten cu filtru de interferență cu bandă îngustă de 610 nm
Detectorul de lumină a fotocolorimetrului
Fotocelulă Siliconică
Ecran
Liquid Crystal Display (LCD)
Sursă de curent
4 baterii (1.5V) AA sau adaptor 12 VDC
Tipul / Durata de funcționare a bateriei
Baterii 1.5V AA
Oprire automată
oprire automată după 15 minute de nefolosire
Mediu
0 la 50°C (32 la 122°F); UR max 95% fără condens
Greutate
512 g (18 oz)
Dimensiune
224 x 87 x 77 mm (8.8 x 3.4 x 3”)
informatii pentru comanda
HI83746 este livrat cu capace și cuve de sticlă (4), reactivi pentru aproximativ 20 de teste (HI83746-20), cărbune activ HI93703-59, pipetă automată de 200 μL cu două vârfuri din plastic, pipetă automată de 1000 μL cu două vârfuri din plastic, instrucțiuni pentru pipetă automată, lingură, pâlnie, hârtie de filtru (25 buc.), lavetă pentru ștergerea cuvelor, adaptor 12 VDC, 4 baterii (1.5V) AA, manual de instrucțiuni, certificat de calitate, card garanție și geantă transport.
HI83746 Photometer for Reducing Sugars in Wine Manual
Descarca