FC200D este făcut dintr-un corp PVDF, umplut cu gel, o singură joncțiune și conector BNC. Electrodul este construit dintr-un plastic special conceput pentru indutria alimentară, are joncțiunea deschisă și sticla rezistentă la temperaturi scăzute.
Electrodul este ideal pentru măsurători de pH în industria alimentară, inclusiv lactate, aluat, carne și alte alimente semi-solide. Intervalul de temperatură recomandat pentru utilizare este de la 0 to 50°C.
Durata de livrare: 1
Hanna Instruments oferă o gamă variată de electrozi de pH ce sunt concepuți pentru diverse aplicații. Tipul de sticlă folosit pentru detectarea pH-ului, forma vârfului, materialul corpului, tipul de joncțiune, tipul de referință și electrolitul folosit sunt doar câteva aspecte prevăzute în design.
FC200D dispune de următoarele caracteristici: sticlă pentru temperaturi scăzute (LT), vârf conic, corp din plastic PVDF, recomandat pentru folosirea în industria alimentară, joncțiune deschise cu electrolit gel viscolen.
Măsurarea pH-ului la temperaturi foarte ridicate este defavorabilă vârfului sensibil de sticlă și îi scade durata de viață. Un electrod de pH cu sticlă pentru uz general (GP) va avea o rezistență de 100 megaohm la 25° C, în timp ce rezistența sticlei LT este aproximativ 50 megaohmi la 25° C. Pe măsură ce temperatura sticlei scade în probă, valoarea rezistenței sticlei LT se va apropia de cea a sticlei GP. Dacă se folosește sticlă GP, rezistența ar crește peste intervalul optim, rezultând o impedanță crescută care, în cele din urmă, va afecta măsurarea. FC200D este potrivit în folosirea în probe care se alfă la temperaturi de la 0 la 50°C.
Designul vârfului conic permite penetrarea în solide, semisolide și emulsii pentru măsurători directe ale pH-ului în produsele alimentare, inclusiv carne, brânzeturi, iaurt și lapte.
Corp din PVDF
PVDF este un plastic recomandat pentru utilizarea în industria alimentară, fiind rezistent la multe substanțe chimice și solvenți, inclusiv hipocloritului de sodiu. Are rezistență mare la abraziune, rezistență mecanică și rezistență la radiațiile ultraviolete și nucleare. PVDF este, de asemenea, rezistent la dezvoltarea fungilor.
Suspensile solide și proteinele care se găsesc în produsele alimentare vor colmata o referință ceramică convențională. Designul joncțiunii deschise constă în interfața din gel solid (viscolen) între probă și referința internă din Ag/AgCl. Această interfață împiedică pătrunderea argintului în probă, dar, de asemenea, conferă electrodului impermeabilitate la înfundare, rezultând un răspuns rapid și o citire stabilă.
FC200D dispune de o mufă DIN. Acest tip de conector este universal și poate fi folosit cu orice pH-metru cu intrare DIN. Alte tipuri de conectori includ: mufa BNC, tip filet, tip filet T și de 3,5 mm. Aceste tipuri de mufe tind să fie specifici pentru un anume tip de aparat de măsură și nu se pot interschimba.
Product Specifications:
Domeniul de măsurare pH Tipul celulei de referință simplă, Ag/AgCl Tipul joncțiunii / Rata de flux deschisă Tipul electrolitului viscolene Materialul corpului PVDF Tip / Formă conic (6 x 10 mm) Pin de referință nu Presiune maximă 0.1 bari Domeniul temperaturii de operare 0 la 50°C (32 la 122°F) Lungime Corpului/Lungime totală 75 mm / 111.5 mm Diametrul exterior 6 mm Cablu coaxial; 1 m (3.3’) Tip conectare DIN Domenii de utilizare lapte, alimente semisolide si iaurt