HI96802 este un refractometru digital, robust și portabil proiectat pentru industria alimentară pentru a afișa conținutul de fructoza din soluții apoase. HI96802 raportează rezultatele cu o precizie de ± 0,2%.
Durata de livrare: 1
Refractometrul portabil HI96802 convertește indicele de refracție al unei mostre de alimente la procentul de fructoza. Această conversie se bazează pe tabelele din Cartea metodelor ICUMSA (Comisia internațională pentru metodele uniforme de analiză a zahărului) care arhiveaza modificările indicelor de refracție cu temperatura pentru o soluție de fructoză. Modelul HI96802 este ideal pentru analiza fructelor, băuturilor energizante, budincilor, laptelui de soia, sucuri, gem, marmeladă, miere, supe, jeleu, tofu și condimente. HI96802 este un instrument ușor de utilizat pentru măsurarea zahărului în probele de alimente atât în secția de producție cât și în laborator.
Pentru a face o soluție de fructoză, urmați procedura de mai jos:
Fructoză % (g/100g) | Fructoză (g) | Apă (g) | Total (g) |
25 | 25.000 | 75.000 | 100.000 |
HI96802 face măsurători pe baza unui indice de refracție al unui eșantion de probe. Indicele de refracție este o măsurătoare a modului în care se comportă lumina pe măsură ce trece prin probă. În funcție de compoziția probei, lumina va reflecta și reflecta diferit, in funcție de probă. Prin măsurarea acestei activități cu un senzor liniar de imagine, indicele de refracție al probei poate fi evaluat și utilizat pentru a determina proprietățile sale fizice, cum ar fi concentrația și densitatea. În plus față de senzorul de imagine liniar, HI96802 utilizează o lumină LED, o prismă și o lentilă pentru a face posibile măsurătorile.
Variațiile de temperatură vor afecta densitatea unei soluții bazate pe compusul prezent in probă. În refractometria digitală, este necesară utilizarea compensării temperaturii pentru rezultate precise. HI96802 conține un senzor de temperatură încorporat și este programat cu algoritmi de compensare a temperaturii în conformitate cu referințele recunoscute la nivel internațional, care variază în funcție de parametrul măsurat.
Product Specifications:
Domeniu conţinut de zahăr
0 to 85% mass (% w/w fructose)
Rezoluţie conţinut de zahăr
0.1% mass
Acurateţe conţinut de zahăr
±0.2% mass
Domeniu temperatură
0 to 80°C (32 to 176°F)
Rezoluţie temperatură
0.1°C (0.1°F)
Acurateţe temperatură
±0.3 °C (±0.5 °F)
Temperature Compensation
automatic between 10 and 40°C (50 to 104°F)
Oprire automată
after three minutes of inactivity
Tipul / Durata de funcționare a bateriei
9V / approximately 5000 readings
Dimensiune
192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”)
Greutate
420 g (14.8 oz.)
Sursa de lumină a refractometrului
yellow LED
Valoarea minimă a probei
100 μL (to cover prism totally)
Celulă probă
stainless steel ring and flint glass prism
Timp de măsurare
approximately 1.5 seconds
informatii pentru comanda
HI96802 is supplied with battery and instruction manual
Notes
Enclosure Rating