HI96813 este un refractometru digital robust, portabil, proiectat pentru măsurarea zahărului (% Brix) și măsurarea potențială a alcoolului (% V / V) de vin, suc și must. HI96813 prezintă o precizie ridicată de ± 0,2% Brix și 0,2% alcool potențial V/V. Toate citirile sunt compensate automat pentru variațiile de temperatură în conformitate cu standardul ICUMSA Methods Book și afișate într-un timp de răspuns de 1,5 secunde. Prisma de sticlă și oțelul inoxidabil sunt ușor de curățat. Doar ștergeți cu o cârpă moale în pregătirea pentru următorul eșantion.
Durata de livrare: 1
Refractometrul digital de vin HI96813 convertește indicele de refracție al probei la concentrația de zaharoză % Brix (denumit și "Brix"). Conversia utilizată se bazează pe Cartea metodelor ICUMSA (Comisia Internațională pentru Metode Uniforme de Analiză a Zahărului). Deoarece majoritatea zahărului din sucul de struguri este fructoză și glucoză și nu zaharoză, citirea este uneori menționată ca "Aparent Brix".
HI 96813 permite utilizatorului să adapteze instrumentul la nevoile specifice pe baza experienței sale, deoarece niciun factor fix de conversie nu este universal aplicabil. Prima conversie se bazează pe valoarea% Brix și un factor de conversie reglabil între 0,50 și 0,70 (0,55 este o valoare comună).
Alcoolul potențial (% V/V) = (0,50 până la 0,70) x %Brix
Un dezavantaj al ecuației de mai sus este că nu ia în considerare zaharurile și extractul nefermentabil. O a doua ecuație este de asemenea disponibilă care ia în considerare acești factori și poate da o estimare mai precisă a conținutului de alcool din vinul finit. Această conversie este numită "C1" pe contor și utilizează următoarea ecuație:
Alcoolul potențial (% V/V) = 0,059 x [(2,66 x Oe) - 30] (C1)
* 1 °Oe este aproximativ egal cu 0,2% Brix
Pentru a face o soluție de sucroză, urmați procedura de mai jos:
% Brix | Sucroză(g) | Apă (g) | Total (g) |
25 | 25.000 | 75.000 | 100.000 |
HI96813 face măsurători pe baza unui indice de refracție al unui eșantion de probe. Indicele de refracție este o măsurătoare a modului în care se comportă lumina pe măsură ce trece prin probă. În funcție de compoziția probei, lumina va reflecta și reflecta diferit, in funcție de probă. Prin măsurarea acestei activități cu un senzor liniar de imagine, indicele de refracție al probei poate fi evaluat și utilizat pentru a determina proprietățile sale fizice, cum ar fi concentrația și densitatea. În plus față de senzorul de imagine liniar, HI96813 utilizează o lumină LED, o prismă și o lentilă pentru a face posibile măsurătorile.
Variațiile de temperatură vor afecta densitatea unei soluții bazate pe compusul prezent in probă. În refractometria digitală, este necesară utilizarea compensării temperaturii pentru rezultate precise. HI96813 conține un senzor de temperatură încorporat și este programat cu algoritmi de compensare a temperaturii în conformitate cu referințele recunoscute la nivel internațional, care variază în funcție de parametrul măsurat.
Product Specifications:
Domeniu conţinut de zahăr
0 to 50% Brix; 0-25% V/V Potential Alcohol
Rezoluţie conţinut de zahăr
0.1% Brix; 0.1% V/V Potential Alcohol
Acurateţe conţinut de zahăr
±0.2% Brix; ±0.2 V/V Potential Alcohol
Domeniu temperatură
0 to 80°C (32 to 176°F)
Rezoluţie temperatură
0.1°C (0.1°F)
Acurateţe temperatură
±0.3 °C (±0.5 °F)
Temperature Compensation
automatic between 10 and 40°C (50 to 104°F)
Oprire automată
after three minutes of inactivity
Tipul / Durata de funcționare a bateriei
9V / approximately 5000 readings
Dimensiune
192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”)
Greutate
420 g (14.8 oz.)
Sursa de lumină a refractometrului
yellow LED
Valoarea minimă a probei
100 μL (to cover prism totally)
Celulă probă
stainless steel ring and flint glass prism
Timp de măsurare
approximately 1.5 seconds
informatii pentru comanda
HI96813 is supplied with battery and instruction manual
Notes
Enclosure Rating