Refractometru pentru zaharul din vin, Domeniu: 0 to 50 % Brix

+ TVA 1.350,00 RON + TVA

HI96811 este un refractometru digital robust, portabil, destinat măsurării zahărului din vin, suc și must. HI96811 raportează conținutul de zahăr ca % Brix și are o precizie ridicată de ± 0,2%. Funcționarea aparatului este simplificată doar cu două butoane: un buton pentru calibrare cu apă distilată sau deionizată, iar celălalt pentru a efectua o măsurare. Toate citirile sunt compensate automat pentru variațiile de temperatură în conformitate cu standardul ICUMSA Methods Book și afișate într-un timp de răspuns de 1,5 secunde. Prisma de sticlă și oțelul inoxidabil sunt ușor de curățat. Doar ștergeți cu o cârpă moale în pregătirea pentru următorul eșantion.

 
In stoc

Durata de livrare: 1

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: HI96811 Ai nevoie de ajutor? 0264 599 459
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Download (1)
  • Review-uri (0)

Refractometrul digital HI96811 convertește indicele de refracție al unui eșantion de vin, suc sau must la % Brix. Această conversie se bazează pe tabelele din Cartea metodelor ICUMSA (Comisia Internațională pentru Metode Uniforme de Analiză a Zahărului) care arhivează modificările indicelui de refracție cu temperatura pentru o soluție de sucroză. Deoarece majoritatea zahărului din sucul de struguri și mustul este fructoză și glucoză în loc de sucroză, citirea este uneori menționată ca "Brix aparent". Strugurii tipici la recoltare vor fi între 19-24 %Brix sau grade Brix (°Bx). HI96811 este un instrument ușor de utilizat pentru vinificatori pentru măsurarea zahărului în struguri sau must, în secția de producție sau în laborator.

  • Proiectat pentru analiza zahărului din vin
  • Compensare automată a temperaturii
  • 0 to 50% Brix cu o prcizie de +/- 0.2% Brix

Prepararea unei soluții standard de sucroză X%

Pentru a face o soluție de sucroză, urmați procedura de mai jos:

  • Așezați recipientul (cum ar fi un pahar de sticlă) pe balanța analitică.
  • Folosiți funcția TARE a balanței.
  • Se cântăresc X grame de sucroză de puritate ridicatî (CAS #: 57-50-1) direct într-un pahar
  • Se adaugă apă distilată sau deionizată în paharul astfel încât greutatea totală a soluției să fie de 100g.
  • Notă: Este posibil ca soluțiile de peste 60% să necesite agitare energică și să fie încălzite într-o baie de apă la aproximativ 40 °C (104 °F). Îndepărtați soluția când se dizolvă sucroza și lăsați-o să se răcească înainte de utilizare.

Exemplu de preparare ca soluție de sucroză 25%:

 
% Brix Sucroză (g) Apă (g) Total (g)
25 25.000 75.000 100.000
 
refractive index

Indice de refracție

HI96811 face măsurători pe baza unui indice de refracție al unui eșantion de probe. Indicele de refracție este o măsurătoare a modului în care se comportă lumina pe măsură ce trece prin probă. În funcție de compoziția probei, lumina va reflecta și reflecta diferit, in funcție de probă. Prin măsurarea acestei activități cu un senzor liniar de imagine, indicele de refracție al probei poate fi evaluat și utilizat pentru a determina proprietățile sale fizice, cum ar fi concentrația și densitatea. În plus față de senzorul de imagine liniar, HI96811 utilizează o lumină LED, o prismă și o lentilă pentru a face posibile măsurătorile.

Variațiile de temperatură vor afecta densitatea unei soluții bazate pe compusul prezent in probă. În refractometria digitală, este necesară utilizarea compensării temperaturii pentru rezultate precise. HI96811 conține un senzor de temperatură încorporat și este programat cu algoritmi de compensare a temperaturii în conformitate cu referințele recunoscute la nivel internațional, care variază în funcție de parametrul măsurat.

 

Video

 

 

Caracteristici:


Calibrare într-un singur punct
  • Calibrarea se face cu apă distilată sau deionizată

Cantitate mică de probă
  • Cantitatea probei de analizat este aproximativ 2 picaturi metrice (100 μl)

Compensare automata a temperaturii (ATC)
  • Compensarea automata a variațiilor de temperatura a probei

Rezultate rapide și precise
  • Rezultatele sunt afișate în aproximativ 1.5 secunde

LCD pe două niveluri
  • Ecranul cu două niveluri afișează simultan măsurătorile și citirile de temperatură

Oțel inoxidabil
  • Ușor de curățat și rezistent la coroziune

Indicator de baterie
  • Nivelul procentual al bateriei este afișat la pornire și are indicator de baterie descărcată

Oprire automată
  • Pentru a economisi durata de viață a bateriei, refractometrul se oprește automat după trei minute de neutilizare

Protecție la apă IP65
  • Carcasa rezistentă la apă a fost proiectată să funcționeze atât in laborator cât și în secția de producție

Product Specifications:

Domeniu conţinut de zahăr 0 to 50% Brix
Rezoluţie conţinut de zahăr 0.1% Brix
Acurateţe conţinut de zahăr ±0.2% Brix
Domeniu temperatură 0 to 80°C (32 to 176°F)
Rezoluţie temperatură 0.1°C (0.1°F)
Acurateţe temperatură ±0.3 °C (±0.5 °F)
Temperature Compensation automatic between 10 and 40°C (50 to 104°F)
Oprire automată after three minutes of inactivity
Tipul / Durata de funcționare a bateriei 9V / approximately 5000 readings
Dimensiune 192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”)
Greutate 420 g (14.8 oz.)
Sursa de lumină a refractometrului yellow LED
Valoarea minimă a probei 100 μL (to cover prism totally)
Celulă probă stainless steel ring and flint glass prism
Timp de măsurare approximately 1.5 seconds
informatii pentru comanda HI96811 is supplied with battery and instruction manual
Notes Enclosure Rating

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri 08:00 - 16:30

0264 599 459 info@hannainst.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!