HI96811 este un refractometru digital robust, portabil, destinat măsurării zahărului din vin, suc și must. HI96811 raportează conținutul de zahăr ca % Brix și are o precizie ridicată de ± 0,2%. Funcționarea aparatului este simplificată doar cu două butoane: un buton pentru calibrare cu apă distilată sau deionizată, iar celălalt pentru a efectua o măsurare. Toate citirile sunt compensate automat pentru variațiile de temperatură în conformitate cu standardul ICUMSA Methods Book și afișate într-un timp de răspuns de 1,5 secunde. Prisma de sticlă și oțelul inoxidabil sunt ușor de curățat. Doar ștergeți cu o cârpă moale în pregătirea pentru următorul eșantion.
Durata de livrare: 1
Refractometrul digital HI96811 convertește indicele de refracție al unui eșantion de vin, suc sau must la % Brix. Această conversie se bazează pe tabelele din Cartea metodelor ICUMSA (Comisia Internațională pentru Metode Uniforme de Analiză a Zahărului) care arhivează modificările indicelui de refracție cu temperatura pentru o soluție de sucroză. Deoarece majoritatea zahărului din sucul de struguri și mustul este fructoză și glucoză în loc de sucroză, citirea este uneori menționată ca "Brix aparent". Strugurii tipici la recoltare vor fi între 19-24 %Brix sau grade Brix (°Bx). HI96811 este un instrument ușor de utilizat pentru vinificatori pentru măsurarea zahărului în struguri sau must, în secția de producție sau în laborator.
Pentru a face o soluție de sucroză, urmați procedura de mai jos:
% Brix | Sucroză (g) | Apă (g) | Total (g) |
25 | 25.000 | 75.000 | 100.000 |
HI96811 face măsurători pe baza unui indice de refracție al unui eșantion de probe. Indicele de refracție este o măsurătoare a modului în care se comportă lumina pe măsură ce trece prin probă. În funcție de compoziția probei, lumina va reflecta și reflecta diferit, in funcție de probă. Prin măsurarea acestei activități cu un senzor liniar de imagine, indicele de refracție al probei poate fi evaluat și utilizat pentru a determina proprietățile sale fizice, cum ar fi concentrația și densitatea. În plus față de senzorul de imagine liniar, HI96811 utilizează o lumină LED, o prismă și o lentilă pentru a face posibile măsurătorile.
Variațiile de temperatură vor afecta densitatea unei soluții bazate pe compusul prezent in probă. În refractometria digitală, este necesară utilizarea compensării temperaturii pentru rezultate precise. HI96811 conține un senzor de temperatură încorporat și este programat cu algoritmi de compensare a temperaturii în conformitate cu referințele recunoscute la nivel internațional, care variază în funcție de parametrul măsurat.
Product Specifications:
Domeniu conţinut de zahăr
0 to 50% Brix
Rezoluţie conţinut de zahăr
0.1% Brix
Acurateţe conţinut de zahăr
±0.2% Brix
Domeniu temperatură
0 to 80°C (32 to 176°F)
Rezoluţie temperatură
0.1°C (0.1°F)
Acurateţe temperatură
±0.3 °C (±0.5 °F)
Temperature Compensation
automatic between 10 and 40°C (50 to 104°F)
Oprire automată
after three minutes of inactivity
Tipul / Durata de funcționare a bateriei
9V / approximately 5000 readings
Dimensiune
192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”)
Greutate
420 g (14.8 oz.)
Sursa de lumină a refractometrului
yellow LED
Valoarea minimă a probei
100 μL (to cover prism totally)
Celulă probă
stainless steel ring and flint glass prism
Timp de măsurare
approximately 1.5 seconds
informatii pentru comanda
HI96811 is supplied with battery and instruction manual
Notes
Enclosure Rating
Digital Refractometers
Descarca