HI84102 este un mini titrator automat pentru aciditatea titrabilă în vin. HI84102-50 este soluția titrant folosită cu aparatul HI84102. Soluția titrant este pre-standardizată eliminând necesitatea unui pahar volumetric sau cântar analitic.HI84102 folosit cu soluția preparată HI84102-50 oferă o metodă de titrare a acidității titrabile rapidă, de precizie și ușor de efectuat.
Durata de livrare: 1
Determinarea acidității totale în vin se desfășoară conform reacției de neutralizare, fiind o reacție a acizilor din vin cu o bază. Aciditatea totală, numită și aciditate titrabilă, este suma dintre acizii fixi și cei volatili. În Statele Unite, aciditatea totală este exprimată în funcție de acidul tartric, deși se măsoară și alți acizi.
Aciditatea totală influențează direct culoarea și gustul vinului și, în funcție de stilul (tipul) de vin, este căutat un echilibru perfect cu senzațiile dulci și amare ale altor componente. Aciditatea prea mare determină un vin acru și înțepător; aciditate prea scăzută determină un vin fad și neinteresant. Aciditatea potrivită în vin este caracteristica ce denotă aroma răcoritoare și consumul vinului ca acompaniant ideal la mâncare.
Mini titratorul HI84102 este conceput pentru determinarea acidității vinului prin titrare potențiometrică în intervalul de la 0.0 la 25.0 g/L acid tartric. Aciditatea totală este măsurată pe o probă de vin degazată până la un punct vinal de pH 7.00 sau 8.20.
HI84102-50 este o soluție titrant alcalină în flacon 110 mL, folosită pentru determinarea acidității în vin.
Reactivi de schimb necesari pentru operarea HI84102:
Domeniu acid tartric |
0.0 to 25.0 g/L |
Standard de calibrare a pompei |
|
Soluție titrant |
HI84102-50 |
Product Specifications:
Descriere Soluție titrant pentru minititratorul de aciditate titrabilă din vin Ambalare flacon Cantitate 1 Mărime 110 mL