HI83741-20 sunt reactivi pentru determinarea colorimetrică a fierului în probele de vin. Ambalajul conține suficienți reactivi pentru 20 de teste care pot fi utilizați cu fotocolorimetrul portabil Hanna HI83741. Acești reactivi de înaltă calitate sunt fabricați în laboratoarele noastre de ultimă generație și au marcat clar numărul lotului și data de expirare pe fiecare sticlă și plic pentru trasabilitate.
HI83741-20 sunt reactivi de înaltă calitate care sunt pre-fabricați și permit utilizatorilor să obțină măsurători colorimetrice rapide și exacte. Acești reactivi urmează o metodă în care reacția dintre fier și reactivi determină o nuanță violetă în probă. Prin simpla urmărire a procedurii și adăugarea cantității corecte de solvent 1 de vin și 1 pachet de HI83741A-0 și HI83741B-0, reacția dintre fier și reactivi determină o nuanță purpurie în eșantion. Intensitatea culorii este determinată cu fotometrul compatibil HI83741 și iar concentrația va fi afișată pe ecran. Rezultatele vor fi afișate în ppm (mg / l) de fier. Acești reactivi sunt fabricați pentru a fi utilizați cu probe care au un interval de măsură de la 0,0 la 15,0 ppm fier.
Concentrațiile de fier din vin sunt benefice pentru activitatea enzimatică, ca stabilizator și componentă funcțională pentru proteine. La concentrații mai mari modifică potențialul redox, favorizând oxidarea, influențând caracteristicile senzoriale și participând la formarea de complexe cu tanin și fosfați, rezultând instabilități (precipitate). Cel mai comun este precipitatul alb de fier & rsquo; (fosfat de fier) și este inițial văzut ca un nor alb lăptos și mai târziu ca un precipitat. Precipitatul albastru & rsquo; (tanatul feric), care apare mai rar, poate fi observat în vinurile albe, de exemplu, după adăugarea de acid tannic. Majoritatea fierului prezent în vin este prezent sub forma de feros (II). Raportul dintre Fe (II) / Fe (III) depinde de starea de oxidare a vinului. Dacă se formează Fe (III), se poate lega cu fosfații care sunt prezenți în mod normal în vin. Deoarece fierul se leagă puternic cu mai mulți acizi organici, unii vinificatori adaugă acid citric vinului la fier liber, dacă concentrația depășește 5 mg / l . Dacă nu se produce nici o contaminare, concentrațiile normale de fier trebuie să fie cuprinse între 1 și 5 ppm. Cea mai importantă sursă de fier în vin este contactul cu aliajele de fier în timpul prelucrării. În timpul fermentației, o parte din fier este absorbită de drojdie și astfel îndepărtată din vin în timpul filtrării.
Formarea precipitatelor depinde de: concentrația de fier, pH, ORP, fosfat, conținutul și tipul de vin.
formarea precipitatului alb |
inhibarea precipitatului alb |
concentratia fierului > 7 ppm |
concentrația fierului < 5 ppm |
potențial redox ridicat(Fe3+ present) |
corectare cu bentonită |
pH 2.9-3.6 |
adăugare de acid citric 12-24 g/hL |
Product Specifications:
Ambalare
Plicuri și sticle
Cantitate
20 teste
Metoda
Reacția dintre fier și reactivi determină o nuanță purpurie în eșantion.