Controlul precis al procesului este unul dintre cei mai importanți factori în menținerea unei calități ridicate în producție, la fel cum precizia și acuratețea sunt cheia cercetării. Temperatura este o analiză crucială atât în producție, cât și în cercetare.
Termometrele din sticlă și metal folosesc dilatarea termică pentru a măsura temperatura. Măsurarea temperaturii cu ajutorul termometrelor de sticlă cu lichid se bazează pe variația volumului unui lichid (mercur, toluen, alcool etilic, eter de petrol, pentan) închis într-un tub capilar de sticlă. Dezavantajul acestora constă în faptul că au inerție termică mare nefiind adecvate măsurarii temperaturii în regim variabil, iar acuratețea și domeniul lor sunt foarte limitate. Construcția sticlei este fragilă și poate fi periculoasă pentru sănătatea unei persoane, precum și pentru mediu. Din aceste motive, a devenit necesară o modalitate alternativă de măsurare a temperaturii. Termometrele electronice Hanna sunt proiectate pentru a rezista la stres mecanic și medii extreme, menținând în același timp o precizie ridicată.
Termometrele electronice au oferit versatilitatea, viteza și precizia solicitate de operatori în toate domeniile de măsurare a temperaturii. Viteza este importantă atunci când reacțiile monitorizate se schimbă rapid. Senzorii mici și compacți sunt de preferat pentru zone bine stabilite, cum ar fi electronica și alte aplicații miniaturale. Termometrele electronice permit utilizatorilor să monitorizeze temperaturile maxime, minime și chiar medii.
Pentru a răspunde solicitărilor utilizatorilor noștri pentru anumite aplicații a fost nevoie de echipe de cercetare dedicate, controlul precis al proceselor, facilități de producție integrate și un efort general al echipei. Portofoliul extins de termometre profesionale Hanna constituie adevărata implicare pe care Hanna și-a dedicat-o în proiectarea și producția termometrului.
Chiar dacă este facilă obținerea unei rezoluții de 0,1 °C cu termometrele digitale, nu există nicio relație între rezoluția și precizia măsurătorilor. Mai jos este o listă a principalelor cauze care pot avea un impact asupra preciziei măsurătorilor de temperatură:
Cu toate efectele care influențează precizia, verificarea calibrării este esențială. Termometrele Hanna cu CAL Check™ pot verifica rapid și ușor o calibrare precisă.
Până acum câțiva ani, precizia nu era un aspect foarte important, iar toleranța de câteva grade nu puneau în pericol un proces. Din momentul în care programele de analiză a pericolelor și puncte critice de control (HACCP), precizia măsurătorilor în industria alimentară a devenit un o necesitate. Din cauza factorilor de risc pentru sănătate, o eroare de câteva zecimi de grad poate decide dacă alimentele mai pot fi păstrate sau trebuie aruncate. În 1990, Hanna a început să producă termometre pentru programele HACCP ale clienților noștri, pentru a se conforma noilor reglementări guvernamentale. La scurt timp, Hanna a devenit lider de piață în Europa ca urmare a soluțiilor tehnologice oferite utilizatorilor noștri.
Funcția de verificare a calibrării (CAL Check) este o funcție internă de diagnosticare care verifică orice deviație electronică ce poate apărea în timp la toate termometrele digitale. La pornirea termometrului, funcția CAL Check verifică dacă calibrarea internă se situează între +/- 0,3 °C. Dacă deviația este mai mare, mesajul de eroare (err) va fi afișat. Cu această funcție CAL Check puteți avea încredere că aparatul funcționează corect.
Sistemul CAL Check acționează prin înlocuirea senzorului cu un rezistor intern care corespunde temperaturii de 0 °C; simulează astfel răspunsul pe care sonda de temperatură l-ar avea la 0 °C.
Termometrele Hanna pot fi împărțite în patru tehnologii principale: termistor, termocuplu, Pt100 și infraroșu.
Afiseaza: 1-24 din 66 produse
Filtre