Refractometrul digital pentru bere măsoară conținutul de zahăr din must și îl transformă în °Plato cu un singur buton. HI96841 este construit pentru utilizare atât în laborator cât și în secția de producție, este rapid (răspuns 1,5 secunde), este ușor de utilizat / curat și are o precizie de ± 0,2 ° Plato cu compensare automată a temperaturii.
Refractometru digital Hanna Instruments HI96841 combină forma și funcția într-o singură unitate compactă. Cu un timp de răspuns de 1,5 secunde, HI96841 măsoară indicele de refracție al mustului și îl transformă în °Plato, având compensare de temperatură. Ecranul îmbunătățit, ușor de citit afișează unitățile de temperatură (°C sau °F) și măsurătorile, simultan.Carcasa rezistentă la apă (IP65) și sigiliul bine inchis a refractometrului HI96841, au fost special construite pentru a funcționa în condiții dure, facându-l adecvat pentru utilizarea in orice fabrică de bere.
Scala °Plato este o modalitate de cuantificare a concentrațiilor de zaharuri și solide dizolvate în must. Această măsurătoare poate indica conțiinutul de potențial alcoolic al berii finite. HI96841 convertește citirea indicelui de refracție la °Plato pe baza tabelelor menținute de Comisia Internațională pentru Metode Uniforme de Analiză a Zahărului (ICUMSA) și de American Society of Brewing Chemists (ASBC).
HI96841 face măsurători pe baza unui indice de refracție al unui eșantion de probe. Indicele de refracție este o măsurătoare a modului în care se comportă lumina pe măsură ce trece prin probă. În funcție de compoziția probei, lumina va reflecta și reflecta diferit, in funcție de probă. Prin măsurarea acestei activități cu un senzor liniar de imagine, indicele de refracție al probei poate fi evaluat și utilizat pentru a determina proprietățile sale fizice, cum ar fi concentrația și densitatea. În plus față de senzorul de imagine liniar, HI96841 utilizează o lumină LED, o prismă și o lentilă pentru a face posibile măsurătorile.
Variațiile de temperatură vor afecta densitatea unei soluții bazate pe compusul prezent in probă. În refractometria digitală, este necesară utilizarea compensării temperaturii pentru rezultate precise. HI96841 conține un senzor de temperatură încorporat și este programat cu algoritmi de compensare a temperaturii în conformitate cu ICUMSA.
Trebuie menționat faptul că, odată cu începerea fermentației, etanolul și zahărul rezidual interferează unul cu celălalt și împiedică o citire corectă a valorii Brix a zahărului rezidual. Din acest motiv, acest refractometru nu poate fi utilizat cu bere finită sau alte băuturi fermentate. Este destinat utilizării numai cu must.
Product Specifications:
Domeniu conţinut de zahăr
0 to 30 °Plato
Rezoluţie conţinut de zahăr
0.1 °Plato
Acurateţe conţinut de zahăr
± 0.2 °Plato
Domeniu temperatură
0 to 80°C (32 to 176°F)
Rezoluţie temperatură
0.1°C (0.1°F)
Acurateţe temperatură
±0.3 °C (±0.5 °F)
Temperature Compensation
automatic between 10 and 40°C (50 to 104°F)
Oprire automată
After 3 minutes of non-use
Ecran
ual-level LCD
Tipul / Durata de funcționare a bateriei
9V / approximately 5000 readings
Dimensiune
192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”)
Greutate
420 g (14.8 oz.)
Sursa de lumină a refractometrului
yellow LED
Valoarea minimă a probei
100 μL (to cover prism totally)
Celulă probă
stainless steel ring and flint glass prism
Timp de măsurare
approximately 1.5 seconds
informatii pentru comanda
HI96841 is supplied with 9V battery and instruction manual.