Aparatul digital Hanna pentru siropul de arțar este puntea dintre kiturile de teste chimice și intrumentele profesionale. Kiturile de teste chimice sunt de precizie și cu rezoluție limitată, deoarece acestea se bazează ca ochiul uman să discearnă diferențele dintre culori. Instrumentele profesionale integrează o sursă de lumină precum LED-ul sau lampa tungsten cu filtru și fotocelulă pentru a dtermina cu precizie absorbția și concentrația ionilor. Acestea oferă rezoluție mai bună și acuratețe, dar costă sute de dolari. HI759 grader digital pentru siropul de arțar folosește un LED de lungime de undă fixă și fotocelulă siliconică pentru a livra acuratețea unui aparat profesional la prețul accesibil a unui kit de teste chimice.
Sezonul de producere a siropului de arțar se întinde pe mai multe luni între iarnă și primăvară în fiecare an. Pe măsură ce zilele se încălzesc și nopțile rămân sub îngheț, seva de la arbori începe să curgă și începe să atingă. La începutul sezonului de producție, sapul produce un sirop mai ușor și mai dulce, alcătuit din zaharoză ca principal conținut de zahăr. Pe măsură ce sezonul progresează și temperaturile cresc, microorganismele cresc și colonizează sepa cum este colectat. Aceste bacterii, în timp ce nu dăunează, convertesc o parte din zaharoză prezentă în zaharuri invertite, glucoză și fructoză. Nivelul de zahăr invertit din lapte, precum și procesele chimice care apar în timpul fierberii, sunt responsabile pentru crearea unui produs de sirop mai aromat și mai puternic.
Standardele de clasificare a siropului de arțar pentru Statele Unite și Canada sunt identice, permițând consumatorilor să distingă ușor între diferitele grade de sirop, indiferent de locul de origine. Gradul Siropul de arțar este clasificat în patru categorii distincte:
HI759 este un colorimetru portabil proiectat pentru determinarea rapidă și precisă a siropului de arțar de gradul A. Modelul HI759 este conceput ca o alternativă mai exactă la kiturile de clasificare vizuală temporară și permanentă, oferind rezultate rapide și precise în patru pași simpli.
Pasul unu - Se adaugă un eșantion la cuvele incluse.
Pasul al doilea - Introduceți cuva de referință pentru glicerol, închideți capacul și apăsați butonul până la zero.
Pasul trei - Scoateți cuva de referință pentru glicerol și înlocuiți-o cu o cuvă cu probă.
Pasul patru - Închideți capacul și apăsați butonul. Citirea va fi efectuată automat, iar rezultatele afișate.
Product Specifications:
Domeniul de determinare a Culorii siropului de arțar
0 la 100% transmitanță
Rezoluția determinării Culorii siropului de arțar
1% transmitanță
Acuratețea determinării Culorii siropului de arțar
±4% transmitanță
Metoda de determinare a Culorii siropului de arțar
adaptare după standardul USDA pentru siropul de arțar
Sursa de lumină a fotocolorimetrului
LED la 560 nm
Detectorul de lumină a fotocolorimetrului
fotocelulă siliconică
Tipul / Durata de funcționare a bateriei
(1) 1.5V AAA
Oprire automată
după 10 minute de neutilizare
Mediu
0 la 50°C (32 la 122°F), UR max 95% fără condens
Greutate
64 g (2.25 oz.)
Dimensiune
86.0 mm x 61.0 mm x 37.5 mm (3.4" x 2.4" x 1.5")
informatii pentru comanda
HI759 se livrează cu 3 cuve cu capace, cuvă cu glicerol pentru referință, 3 pahare de plastic, baterii și instrucțiuni.