Cel mai vandut! Refractometru pentru zahăr din alimente;Interval: 0 pana la 85% Brix

+ TVA 1.350,00 RON + TVA

HI96801 este un refractometru digital, robust și portabil proiectat pentru industria alimentară pentru a afișa conținutul de glucoză din soluții apoase. HI96801 raportează rezultatele cu o precizie de ± 0,2%.

In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: HI96801 Ai nevoie de ajutor? 0264 599 459
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Download (1)
  • Review-uri (0)

Refractometrul portabil HI96801 convertește indicele de refracție al unei mostre de alimente la % brix. Această conversie se bazează pe tabelele din Cartea metodelor ICUMSA (Comisia internațională pentru metodele uniforme de analiză a zahărului) care arhiveaza modificările indicelor de refracție cu temperatura pentru o soluție de glucoză. Modelul HI96801 este ideal pentru analiza fructelor, băuturilor energizante, budincilor, laptelui de soia, sucuri, gem, marmeladă, miere, supe, jeleu, tofu și condimente. HI96801 este un instrument ușor de utilizat pentru măsurarea zahărului în probele de alimente atât în secția de producție cât și în laborator.

  • Proiectat pentru analiza zahărului din produse alimentare
  • Compensare automată a temperaturii
  • De la 0 până la 85% BRIX, cu o precizie de ± 0,2%

Prepararea unei soluții standard de sucroză X%

Pentru a face o soluție de sucroză, urmați procedura de mai jos:

  • Așezați recipientul (cum ar fi un pahar de sticlă) pe balanța analitică.
  • Folosiți funcția TARE a balanței.
  • Se cântăresc X grame de sucroză de puritate ridicatî (CAS #: 57-50-1) direct într-un pahar
  • Se adaugă apă distilată sau deionizată în paharul astfel încât greutatea totală a soluției să fie de 100g.
  • Notă: Este posibil ca soluțiile de peste 60% să necesite agitare energică și să fie încălzite într-o baie de apă la aproximativ 40 °C (104 °F). Îndepărtați soluția când se dizolvă sucroza și lăsați-o să se răcească înainte de utilizare.
Exemplu de preparare ca soluție de sucroză 25%:
% Brix Sucroză (g) Apă (g) Total (g)
25 25.000 75.000 100.000

 

refractive index

 

Indice de refracție

HI96801 face măsurători pe baza unui indice de refracție al unui eșantion de probe. Indicele de refracție este o măsurătoare a modului în care se comportă lumina pe măsură ce trece prin probă. În funcție de compoziția probei, lumina va reflecta și reflecta diferit, in funcție de probă. Prin măsurarea acestei activități cu un senzor liniar de imagine, indicele de refracție al probei poate fi evaluat și utilizat pentru a determina proprietățile sale fizice, cum ar fi concentrația și densitatea. În plus față de senzorul de imagine liniar, HI96801 utilizează o lumină LED, o prismă și o lentilă pentru a face posibile măsurătorile.

Variațiile de temperatură vor afecta densitatea unei soluții bazate pe compusul prezent in probă. În refractometria digitală, este necesară utilizarea compensării temperaturii pentru rezultate precise. HI96801 conține un senzor de temperatură încorporat și este programat cu algoritmi de compensare a temperaturii în conformitate cu referințele recunoscute la nivel internațional, care variază în funcție de parametrul măsurat.

 

Caracteristici:


Calibrare într-un singur punct
  • Calibrarea se face cu apă distilată sau deionizată

Cantitate mică de probă
  • Cantitatea probei de analizat este aproximativ 2 picaturi metrice (100 μl)

Compensare automata a temperaturii (ATC)
  • Compensarea automata a variațiilor de temperatura a probei

Rezultate rapide și precise
  • Rezultatele sunt afișate în aproximativ 1.5 secunde

LCD pe două niveluri
  • Ecranul cu două niveluri afișează simultan măsurătorile și citirile de temperatură

Oțel inoxidabil
  • Ușor de curățat și rezistent la coroziune

Indicator de baterie
  • Nivelul procentual al bateriei este afișat la pornire și are indicator de baterie descărcată

Oprire automată
  • Pentru a economisi durata de viață a bateriei, refractometrul se oprește automat după trei minute de neutilizare

Protecție la apă IP65
  • Carcasa rezistentă la apă a fost proiectată să funcționeze atât in laborator cât și în secția de producție

Product Specifications:

Domeniu conţinut de zahăr 0 la 85% Brix
Rezoluţie conţinut de zahăr 0.1% Brix
Acurateţe conţinut de zahăr ±0.2% Brix
Domeniu temperatură 0 la 80°C (32 to 176°F)
Rezoluţie temperatură 0.1°C (0.1°F)
Acurateţe temperatură ±0.3 °C (±0.5 °F)
Compensare temperatura Automat intre 10 si 40°C 
Oprire automată Dupa 3 minute de nefolosire
Tipul / Durata de funcționare a bateriei 9V / aprox. 5000 de citiri
Dimensiune 192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”)
Greutate 420 g (14.8 oz.)
Sursa de lumină a refractometrului LED galben
Valoarea minimă a probei 100 μL 
Celulă probă inel din otel inoxidabil si prisma din sticla silex
Timp de măsurare aprox. 1.5 secunde
informatii pentru comanda HI96801 este livrat cu baterie și manual de instrucțiuni
 

  • HI96801 Digital Refractometer for Brix Analysis Manual

    Descarca
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri 08:00 - 16:30

0264 599 459 info@hannainst.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!