Kitul de testare pentru aciditatea uleiului de măsline HI3897 este un mod ușor pentru a determina aciditatea procentuală a uleiului de măsline. Procentul de aciditate al uleiului de măsline este un indicator direct al calității, clasificării și prospețimii acestuia. În mod normal, testarea acidității este un proces complicat care necesită utilizarea diferitelor substanțe chimice într-un mediu de laborator. Kitul HI3897 utilizează o metodă de titrare în care punctul final este determinat vizual atunci când culoarea se schimbă de la galben-verde la roz. Cu setul de testare pentru aciditatea uleiului de măsline, este posibilă testarea calității uleiului de măsline în diferite etape de procesare și depozitare pentru a monitoriza și a menține cea mai înaltă calitate.
Set complet de testare
Toate materialele necesare sunt incluse în setul de testare, cum ar fi sticlele de solvent pentru utilizare unică, soluția de titrant, seringa calibrată și agitatorul magnetic.
Rezoluție mare
Citirile de la 0.00 la 1.00% aciditate sunt determinate cu o rezoluție de 0.01% (0.01 mL).
Reactivi de rezervă disponibili
Aciditatea (ca% acid oleic) este măsura cea mai fundamentală a uleiului de măsline. Acesta este principalul indicator al purității și prospețimii uleiului de măsline. Calitatea uleiului de măsline este direct legată de gradul de defalcare a acizilor grași din ulei. Pe măsură ce acizii grași legați se descompun, se formează acizi grași liberi, crescând aciditatea procentuală a uleiului. Aciditatea este o măsură a acizilor grași liberi prezenți în ulei, care este direct legată de puritatea sa.
Calitatea uleiului de măsline poate fi afectată negativ în timpul maturării sau în condiții de mediu. Mishandlingul, procesarea și vânătăile în timpul recoltării pot contribui, de asemenea, la o defalcare a acizilor grași și la o creștere a acidității libere. Depozitarea necorespunzătoare și / sau pe termen lung poate duce la defectarea uleiului de măsline și la randul lui. Testul regulat de aciditate este cel mai bun mod de a asigura și menține calitatea și prospețimea.
Aciditatea este folosită pentru a distinge un ulei de măsline extra virgin de toate celelalte uleiuri de măsline. Conform Regulamentului CEE 2568/91, uleiul de măsline este considerat extra virgin atunci când nivelul de aciditate este mai mic de 1%. O valoare scăzută a acidității indică, de asemenea, un proces natural de extracție la scurt timp după recoltarea măslinelor.
• Ulei de măsline extravirgin: Aciditate <1%
“Gust și miros perfect” cu o aciditate maximă de 1 g/100 g acid oleic
• Ulei de măsline virgin: Aciditate 1 - 2%
“Gust și miros perfect” cu o aciditate maximă de 2 g/100 g acid oleic
• Ulei de măsline obișnuit: Aciditate 2 - 3.3% (toleranță de 10%)
“Gust și miros perfect” cu o aciditate maximă de 3.3 g/100 g acid oleic
• Ulei lampant de măsline: >3.3% Nu este recomandat consumului uman
“Fără aromă și miros” cu o aciditate maximă > 3.3 g/100 g acid oleic
Product Specifications:
Acidity Measurement Type
titrare
Acidity Range
0 la 1 % aciditate (ca acid oleic)
Acidity Resolution
0.01 mL = 0.01%
Acidity Method
titrare
Acidity Number of Tests
6
Greutate
640 g (1.4 lbs.)
Dimensiune
HI3897
informatii pentru comanda
HI3897 este livrat cu 6 flacoane de solvent organic (40 ml fiecare) cu câte o bară magnetică fiecare, agitator magnetic HI180I / MB, seringă calibrată de 5,0 mL pentru dozare cu ulei, seringă calibrată 1,0 mL pentru dozare titrant cu vârf, titrant soluție (sticlă de 20 ml), cutie de transport robustă și instrucțiuni.
HI3897 Olive Oil Acidity Test Kit Manual
Descarca