HI84533 este un titrator automat simplu, rapid și accesibil, destinat testarii numărului de formol din sucului de fructe și vin. Pe baza de titrare acido-bazică, acest minititrator utilizează o metodă de analiză preprogramată bine optimizată, cu un algoritm puternic care determină finalizarea reacției de titrare prin utilizarea unui electrod de pH.
HI84533 încorporează o pompă de dozare cu piston, care ajustează dinamic volumul titrantului, pe baza unei schimbări de tensiune. Acest sistem de dozare reduce cantitatea de timp necesară pentru titrare, oferind în același timp o determinare foarte precisă.
Acest mini-titrator este livrat complet cu toate materialele necesare pentru a efectua măsurători ai numărului de formol în sucul de fructe și vin. Toate substanțele chimice sunt preamestecate și preambalate, inclusiv standardele, reactivii și soluțiile de calibrare a pompei. Nu este nevoie de sticlă volumetrică sau balanță analitică, astfel titrarea se va face rapid și este ușor de realizat.
Conținutul de aminoacizi și de compuși azotați din sucurile de fructe și din vin este exprimat ca azot total asimilat și este determinat prin metoda formolului utilizând o titrare acido-bazică. Numărul de formol (cunoscut și ca indexul formol) este un parametru utilizat pentru evaluarea calității sucurilor de fructe și a vinurilor.
În vinuri, concentrația de alfa-aminoacizi în struguri se modifică în funcție de maturitate și de recoltă. Concentrația crește odată cu maturarea fructelor și scade prin macerarea lor. În fermentarea vinului, există o cantitate minimă de aminoacizi și de alți compuși de azot (de exemplu, 150 până la 200 mg / l de azot asimilat de drojdie) care trebuie să fie prezent în must / suc. Prea puțină cantitate va duce la o fermentație blocată în care nu este suficient azot pentru ca drojdia să prospere. Datorită importanței azotului în fermentație, este de dorit să se determine concentrația de azot înainte de fermentare.
În sucurile de fructe, numărul de formol este unul dintre parametrii de bază măsurați pentru a determina calitatea. În funcție de tipul de fructe, numărul poate crește sau scădea cu maturitatea. În sucul de portocale și de grapefruit, se observă valori mai scăzute atunci când fructul nu este maturat în mod adecvat sau dacă a fost afectat de îngheț. În sucul de ananas, un număr scăzut ar putea indica o diluție excesivă cu apă sau o cantitate disproporționată de bază. Pentru a determina falsificarea sucurilor de fructe, se poate folosi și numărul de formol, împreună cu caracterizarea cromatografică a aminoacizilor.
HI84533 este livrat împreună cu electrodul de PH HI1131B din corp din sticlă. Acest electrod este reîncărcabil și are o joncțiune dublă, minimizând contaminarea electrodului. Acest electrod versatil are un vârf sferic sensibil care oferă o suprafață largă de contact cu un eșantion de vin sau suc de fructe. Porțiunea de detectare este compusă din sticlă rezistentă la temperaturi ridicate, fiind ideală pentru măsurători directe sau titrări în industria băuturilor.
HI84532 funcționeaza cu o pompă cu piston. Acest tip de sistem de dozare utilizează un motor în care fiecare doză este controlată foarte precis și volumul distribuit este determinat cu precizie. Titrantul este dozat dinamic, adică titrantul este livrat în doze mai mari la începutul titrării și doze mai mici în apropierea punctului final. Viteza tritrării este mai mare la început datorita dozelor mai mari de titrant introdus în probă iar când titrarea se apropie de final, dozele sunt mai mici pentru a avea timp de reacție. Prin adăugare de doze mai mici la finalul titrării împiedică titrare în exces astfel că veți avea rezultate mult mai precise.
Agitatorul încorporat este menținut automat la o viteză de 600 rpm, indiferent de vâscozitatea soluției care se titrează.
Easy-to-Use Interface Modelul HI84533 are un design intuitiv, cu taste clar definite și un ecran mare, ușor de navigat. Aparatul are un mod tutorial încorporat care, atunci când este activat, va trece utilizatorul pas cu pas prin procesul de titrare. O cheie dedicată HELP este întotdeauna disponibilă pentru a permite accesul la informații specifice conținutului în timpul calibrării și al titrării.
Avertizări Utilizatorii sunt avertizați dacă există o eroare în proceduri, cum ar fi "titrarea a depășit volumul maxim de titrant".
Mod graficAcest minititrator afișează date detaliate în timpul titrării, inclusiv un grafic în timp real al curbei de titrare.
Memorare
HI84533 permite înregistrarea datelor până la 400 de probe: 200 de rezultate de titrare și 200 citiri de pH / mV. Datele pot fi stocate și exportate pe o unitate USB sau pe un PC utilizând conexiunea USB.
pH/mV-metru Pe lângă faptul că este un titrator automat, HI84533 poate fi de asemenea utilizat ca un pH/mV-metru. Ca pH metru, are multe caracteristici cum ar fi calibrarea automată până la trei puncte, cu patru standarde disponibile, o rezoluție de 0,01 pH, precizie de + 0,01 pH, compensare automată a temperaturii și date complete GLP.
CAL Check™ Precizia este întotdeauna asigurată cu funcția unică CAL Check & nbsp;, care analizează răspunsul electrodului în timpul procesului de calibrare. Bazat pe răspunsul electrodului în soluția standard, indicatorii sunt afișați pe ecran pentru a avertiza utilizatorul asupra problemelor potențiale în timpul calibrării. Acești indicatori includ standard contaminat, electrozi murdari / sparți și condiția generală a sondei. Funcția CAL Check nu asigură doar o citire precisă a pH-ului atunci când HI84533 este utilizat ca pH-metru, ci și o titrare exactă deoarece punctul final al titrării acidității titrate este determinat de o valoare fixă a pH-ului.
Product Specifications:
Domeniu pH-mV
-2000.0 la 2000.0 mV
Rezoluție pH-mV
0.1 mV
Acuratețe pH-mV
±1.0 mV (@25ºC/77ºF)
Domeniu pH
-2.0 la 16.0 pH; -2.00 la 16.00 pH
Rezoluție pH
0.1 pH / 0.01 pH
Acuratețe pH
±0.01 pH (@25ºC/77ºF)
Calibrare pH
Calibrare într-un punct, două sau trei puncte, patru soluții tampon disponibile (4.01, 7.01, 8.20, 10.01)
Compensarea pH-ului cu temperatura
manuală sau automată
Domeniu temperatură
-20.0 la 120.0°C; -4.0 la 248.0°F; 253.2 la 393.2 K
Rezoluţie temperatură
0.1°C; 0.1°F; 0.1K
Acurateţe temperatură
±0.4°C; ±0.8°F; ±0.4 K (@25ºC/77ºF), excluzând eroarea sondei
Metoda titrării
Titrare acido-bazică
Principiul titrării
punct final titrare, ajustabil (pH 8.0 - 8.5 cu increment de 0.1)
Domeniul titrării
(N) Domeniu Inferior
Rezoluția titrării
Domeniu Inferior
Acuratețea titrării
±0.1 mg/L sau 3% din citire, valoarea mai mare dintre acestea (@25ºC/77ºF)
Cantitate probă
Domeniu Inferior
Viteza pompei de titrare
10 mL/min
Electrod pH
Electrod de pH HI1131B, corp de sticlă, reîncărcabil, cu conectror BNC și cablu de 1 m (3.3’) (inclus)
Sondă de temperatură
Sondă de temperatură HI7662-T, oțel inoxidabil cu cablu de 1 m (3.3’) (inclusă)
Tipul înregistrării
Memorare manuală
Memorie de înregistrare date
până la 400 ( 200 titrări, 200 citiri pH/mV)
Conectivitate
1 port USB pentru stocarea datelor și exportul pe PC
Agitator magnetic incorporat
Agitator magnetic încorporat de 600 rpm
Sursă de curent
Adaptor 12 VDC (inclus)
Mediu
0 la 50°C (32 la 122°F); UR max 95% fără condens
Dimensiune
235 x 200 x 150 mm (9.2 x 7.9 x 5.9”)
Greutate
1.9 kg (67.0 oz.)
informatii pentru comanda
HI84533 se livrează cu electrod de pH HI1131B, sondă de temperatură HI7662-M, soluție reumplere electrozi HI7082 (30 mL), soluție titrant HI84533-50 (230 mL), soluție pentru calibrarea pompei HI84533-55 (120 mL), soluție de formaldehidă HI84533-61 (230 mL), soluție pentru ajustarea pH-ului HI84533-62 (30 mL), soluție peroxid de hidrogen HI84533-60 (30 mL), pahare de 100 mL (2), valvă pompă de dozare, seringă de 5 mL , pipetă de 1 mL din plastic, set tubulatură (tub aspirare cu capac pentru sticla de titrant și tub dispersie cu vârf), soluție curățare depuneri și pete de vin (2), adaptor 12 VDC, manual de instrucțiuni și certificat de calitate.
HI84533 Formol Number Mini Titrator for Wine and Fruit Juice Analysis Manual
Descarca