Foodcare pH Electrode for Dairy Products and Semi-Solid Foods with DIN Connector

+ TVA 1.156,89 RON + TVA
Electrodul FC202D este făcut dintr-un corp de sticlă, are joncțiunea dublă și conector DINBNC. Printre caracteristicile electrodului FC202D putem aminti joncțiunea deschisă cu electrolit de gel viscolene, corp de sticlă și vârful conic.

Electrodul este ideal pentru măsurători de pH în produse precum creme, iaurt și alte alimente semi-solide. Intervalul de temperatură recomandat pentru utilizare este de la 0 to 50°C.

low temperature glass

Sticlă rezistentă la temperaturi scăzute

conical tip

Vârf conic

open junction

Jonțiune deschisă

In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: FC202D Ai nevoie de ajutor? 0264 599 459
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Hanna Instruments oferă o gamă variată de electrozi de pH ce sunt concepuți pentru diverse aplicații. Tipul de sticlă folosit pentru detectarea pH-ului, forma vârfului, materialul corpului, tipul de joncțiune, tipul de referință și electrolitul folosit sunt doar câteva aspecte prevăzute în design

FC202D este un electrod de pH cu joncțiune dublă și dispune de următoarele caracteristici: sticlă pentru temperaturi scăzute (LT), vârf conic, corp din sticlă, joncțiune deschisă cu electrolit gel viscolen.  

low temperature glass

 

Formulă din sticlă pentru temperaturi scăzute

Măsurarea pH-ului la temperaturi foarte ridicate este defavorabilă vârfului sensibil de sticlă și îi scade durata de viață. Un electrod de pH cu sticlă pentru uz general (GP) va avea o rezistență de 100 megaohm la 25° C, în timp ce rezistența sticlei LT este aproximativ 50 megaohmi la 25° C. Pe măsură ce temperatura sticlei scade în probă, valoarea rezistenței sticlei LT se va apropia de cea a sticlei GP. Dacă se folosește sticlă GP, rezistența ar crește peste intervalul optim, rezultând o impedanță crescută care, în cele din urmă, va afecta măsurarea. FC210D este potrivit în folosirea în probe care se alfă la temperaturi de la 0 la 50°C.   

conical tip

 

Vârf de sticlă conic

Designul vârfului conic permite penetrarea în solide, semisolide și emulsii pentru măsurători directe ale pH-ului în produsele alimentare, inclusiv carne, brânzeturi, iaurt și lapte.

glass body

 

 

Corp din sticlă

Corpul de sticlă este ideal pentru utilizarea în cercetare (laborator). Sticla este rezistentă la multe substanțe chimice dure și este ușor de curățat.Corpul de sticlă permite, de asemenea, transferul termic rapid în electrolit. Tensiunea (mV) generată de celula de referință este dependentă de temperatură. Cu cât electrodul atinge mai repede echilibrul, cu atât este mai stabil potențialul de referință.

open junction reference

   


Referință cu joncțiune deschisă

Suspensile solide și proteinele care se găsesc în produsele alimentare vor colmata o referință ceramică convențională. Designul joncțiunii deschise constă în interfața din gel solid (viscolen) între probă și referința internă din Ag/AgCl. Această interfață împiedică pătrunderea argintului în probă, dar, de asemenea, conferă electrodului impermeabilitate la înfundare, rezultând un răspuns rapid și o citire stabilă.

  

 

 

Mufă DIN

FC210D dispune de o mufă DIN. Acest tip de conector este universal și poate fi folosit cu orice pH-metru cu intrare BNC. Alte tipuri de conectori includ: mufa BNC, tip filet, tip filet T și de 3,5 mm. Aceste tipuri de mufe tind să fie specifici pentru un anume tip de aparat de măsură și nu se pot interschimba.

  

 

 

Joncțiune simplă versus joncțiune dublă în cazul electrozilor de pH


single vs double junction

 

Electrozii convenționali sunt de obicei cu joncțiune simplă. Așa cum este deschis în figura anterioară, acești electrozi au o singură joncțiune între firul de referință intern și soluția externă. Sub condiții nefavorabile, cum ar fi presiunea ridicată, temperatura ridicată, soluții puternic acide sau alcaline, fluxul pozitiv al electrolitului prin joncțiune, deseori provoacă refluxul solușiei de test în compartimentul de referință. Dacă acestea rămân neverificate, electrodul de referință se poate contamina, ceea ce conduce la defectarea completă a electrodului. O altă posibilă problemă cu electrozii de joncțiune simplă este colmatarea joncțiunii datorită precipitatului de clorură de argint. Argintul poate precipita rapid în probe care conțin soluție tampon Tris sau metale grele. Când soluția electrolit intră în contact cu proba, o parte din clorura de argint va precipita pe fața externă a joncțiunii. Vor rezulta astfel citiri oscilante obținute prin senzor.

Sistemul Hanna cu joncțiune dublă, după cum ii indică și numele, are 2 joncțiuni, doar una din ele fiind în contact cu proba, precum este arătat în figură. În condiții nefavorabile se evidențiază aceeași tendință de reflux. Totuși, deoarece sistemul de referință al electrodului este separat din punct de vedere fizic de zona cu electrolit, contaminarea electrodului este minimizată. Probabilitatea de înfundare a joncțiunii este, de asemenea, redusă cu un electrod de dublu joncțiune, deoarece celula de referință exterioară utilizează o soluție de umplere "fără argint". Datorită absenței argintului nu se formează precipitat care ar putea înfunda joncțiunea 

 

Product Specifications:

Domeniul de măsurare pH
Tipul celulei de referință simplă, Ag/AgCl
Tipul joncțiunii / Rata de flux deschisă
Tipul electrolitului viscolene
Materialul corpului PVDF
Tip / Formă conic (6 x 10 mm)
Pin de referință nu
Presiune maximă 0.1 bari
Domeniul temperaturii de operare 0 la 50°C (32 la 122°F)
Lungime Corpului/Lungime totală 75 mm / 130 mm
Senzor de temperatură da
Diametrul exterior 6 mm
Cablu 1 m (3.3')
Tip conectare DIN
Amplificator da
Domenii de utilizare lapte, alimente semisolide şi iaurt

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri 08:00 - 16:30

0264 599 459 info@hannainst.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!